2013-09-19 08:36:11
Φωτογραφία για Έργα υποδομών στο Κατάκολο για τον τουρισμό και την κρουαζιέρα
Τις δύο καίριες παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ, που θα γίνουν με σκοπό την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας και την αύξηση του τουρισμού στο Λιμάνι του Κατακόλου και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Πύργου, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης από το Κατάκολο όπου βρέθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε πως ύστερα από την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων που έλαβε η Περιφέρεια από το υπουργείο Περιβάλλοντος, είναι πλέον ο δρόμος ανοικτός για τη δημοπράτηση των έργων ανάπλασης και ανάπτυξης που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και προβλέπονται να γίνουν στον χερσαίο χώρο του λιμένα Κατακόλου αλλά και στην επαρχιακή οδό που συνδέει την τοπική κοινότητα Αγίου Ιωάννη με την Εθνική Οδό Πύργου – Τριπόλεως.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος χαρακτήρισε «δυναμικό κλάδο» τον τουρισμό για την Ηλεία και τόνισε πως το Κατάκολο έχει «σοβαρό μερίδιο» στην αγορά της κρουαζιέρας.


«Είναι ευθύνη όλων μας από κοινού εμείς ως Περιφέρεια, η δημοτική αρχή, οι εθελοντές, το Λιμενικό Ταμείο, να δώσουμε ένα ιδιαίτερο βάρος στον τουριστικό κλάδο της κρουζιέρας. Προχωρούμε πάντα σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και με την Περιφερειακή Ενότητα της Ηλείας να ολοκληρώσουμε τις δύο μεγάλες παρεμβάσεις που έχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ. Η πρώτη παρέμβαση για την επέκταση και ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών, μετά από μια καλή εξέλιξη από το υπουργείο Περιβάλλοντος, βρίσκεται σε ένα άριστο σημείο. Θα μπορούσαμε μέσα και στις επόμενες δέκα ημέρες να βγάλουμε τη νέα προκήρυξη. Είναι ένα έργο σημαντικό γιατί ενισχύει τις υποδομές, ενισχύει την ποιότητα με βάση τις νέες ανάγκες γιατί τα πλοία μας είναι πάρα πολύ μεγάλα να μπορούν να προσαράξουν και ταυτόχρονα να διευκολύνουμε όλη την κίνηση στο Κατάκολο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας.

Ξεκινούν κι άλλα έργα

Παράλληλα ο κ. Κατσιφάρας, από το λιμάνι του Κατακόλου, επεσήμανε ότι: «Αμέσως μετά, η άλλη παρέμβαση που αφορά και είναι και αυτό έργο της Περιφέρειας δίνουμε έναν αγώνα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που αφορούν τον δρόμο Αγίου Ιωάννη – Εθνικής Οδού, συγκεκριμένα στην περιοχή στα Λαστέικα. Με δικούς μας πόρους έχουμε κάνει τη μελέτη ως Περιφερειακή Ενότητα και νομίζω ότι και αυτό πολύ γρήγορα θα ξεκινήσει. Τουρισμός και αγροτική οικονομία είναι δύο πυλώνες της ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας της Ηλείας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, τόνισε: «Τα μεγάλα έργα για τα οποία πασχίσαμε και μοχθήσαμε τόσα χρόνια τώρα πια μπαίνουν στη φάση της δημοπράτησης. Πήραμε τους περιβαλλοντικούς όρους και προχωρούμε σε πρώτες δημοπρατήσεις. Είναι έργα συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ, αφορούν τις λιμενικές υποδομές για να έχουμε ένα λιμάνι ασφαλές και ικανό να εξυπηρετήσει την κρουαζιέρα που θα αυξάνεται διαρκώς σε πείσμα όσων παριστάνουν τις Κασσάνδρες και ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάπλασης του χερσαίου χώρου».

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Audi Sport Quattro Concept
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Audi Sport Quattro Concept
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ