2013-09-19 15:40:12
Φωτογραφία για Με ενδιαφέρον αναμένεται το γκραν πρι της Σιγκαπούρης
Εφτά γύρους πριν να πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος της Formula 1

Μετά από δύο εβδομάδες το πρωτάθλημα της Formula 1 επιστρέφει στη δράση με τους πρωταγωνιστές να φιλοξενούνται στους δρόμους της Μαρίνας Μπέι (20-22/9), ξεκινώντας από τη Σιγκαπούρη το τουρ εκτός Ευρώπης, το οποίο θα κρατήσει για εφτά γκραν πρι.

Η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει πλέον μπει στην τελική ευθεία, αφού στη Σιγκαπούρη θα φιλοξενηθεί ο 13ος γύρος της σεζόν και πλέον απομένουν εφτά αγώνες, οι οποίοι θα κρίνουν τον πρωταθλητή.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη όντας πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας 53 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Φερνάντο Αλόνσο.

Ενδιαφέρον ακόμη παρουσιάζει η μάχη της τρίτης θέσης με τους Χάμιλτον- Ραϊκόνεν να έχουν μόλις εφτά βαθμούς διαφορά.

Η βαθμολογία των οδηγών:

1. Σεμπάστιαν Φέτελ, 222

2. Φερνάντο Αλόνσο, 169

3. Λιούις Χάμιλτον, 141

4. Κίμι Ραϊκόνεν, 139

5. Μαρκ Γουέμπερ, 130

6. Νίκο Ρόσμπεργκ, 104

7. Φελίπε Μάσα, 79

8. Ρομέιν Γκροσάν, 57

9. Τζένσον Μπάτον, 48

10. Πολ Ντι Ρέστα, 36

Ωστόσο, οι προβολείς της Μαρίνας Μπέι αναμένεται να… πέσουν πάνω στον Φελίπε Μάσα, ο οποίος μετά την ανακοίνωση απόχώρησής του από τη Ferrari και την αντικατάστασή του από τον Κίμι Ραϊκόνεν δήλωσε πως δεν έχει σκοπό να παίξει υποστηρικτικό ρόλο στον Φερνάντο Αλόνσο.

Για ακόμη μία φορά η στρατηγική θα παίξει σημαντικό ρόλο. Οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους τη μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli –όπως και πέρυσι- με τις καιρικές συνθήκες - υγρασία και ζέστη - να κάνουν δύσκολη τη ζωή των ανθρώπων που έχουν να επιλέξουν τον αριθμό των πιτ στοπ.

Ακόμη, το γκραν πρι της Σιγκαπούρης είναι το γκραν πρι με τις περισσότερες στροφές (23) στο καλεντάρι, γεγονός που επηρεάζει τη φθορά των ελαστικών στα φρένα.

Πως, που, πότε;

Η Σιγκαπούρη υποδέχεται για έκτη φορά την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το 2008 έγιναν τα εγκαίνια της πίστας σε έναν αγώνα που έκρυβε πολλά ...μυστικά, καθώς εκεί η Renault είχε στήσει το σκάνδαλο «crash-gate».

Οι δρόμοι της πόλης φιλοξένησαν για πρώτη φορά αγώνες ταχύτητας, τη δεκαετία του 60’ – 70’ . Οι αγώνες δεν συνεχίστηκαν καθώς ήταν δύσκολο να κλείνουν τους δρόμους, αλλά και λόγω των δύο θανατηφόρων δυστυχημάτων το 1972 και 1973.

Ωστόσο, από το 2008 οι δόμοι «ξαναζωντάνεψαν» , χαρίζοντας πλούσιο θέαμα και εντυπωσιακές στιγμές.

Αριθμοί και χαρακτηριστικά

Οι πιλότοι θα δουν την καρό σημαία έχοντας διανύσει συνολικά 309.316 χιλιόμετρα, καθώς το μήκος της διαδρομής είναι 5,073 χιλιόμετρα.

Αποτελείται από 23 στροφές, με την πιο γρήγορη να είναι η δέκατη, στην οποία τα μονοθέσια εισέρχονται με 135 km/h, ενώ στο κιβώτιο έχουν τρίτη.

Τη μεγαλύτερη ταχύτητα τα μονοθέσια αποκτούν στην ευθεία πριν την έβδομη στροφή, όπου και αγγίζουν τα 298 km/h με 7η στο κιβώτιο. Η καρό σημαία πέφτει στη συμπλήρωση του 61ου γύρου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα είναι τα ....φώτα. Οι 1485 προβολείς, σε συνδυασμό με τους 240 ατσάλινους πυλώνες και τους 220.000 λαμπτήρες των...3.180.000 Watt, κάνουν τη νύχτα μέρα στη μαρίνα Μπέι.

Τον τίτλο του πιο ...γρήγορου στην πίστα έχει ο Κίμι Ραϊκόνεν, με χρόνο 1.45.599. Πέρυσι την καρό σημαία πήρε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, εκκινώντας από την πολ ποζίσιον με αποτέλεσμα να διατηρηθεί η παράδοση που θέλει τον poleman να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου (μόνο το 2008 ο Φελίπε Μάσα είχε εκκινήσει από την πρώτη θέση, ωστόσο τη νίκη είχε πάρει ο Φερνάντο Αλόνσο).

2008: Poleman: Φελίπε Μάσα - Νικητής: Φερνάντο Αλόνσο

2009: Poleman: Λιούις Χάμιλτον - Νικητής: Λιούις Χάμιλτον

2010: Poleman: Φερνάντο Αλόνσο - Νικητής: Φερνάντο Αλόνσο

2011: Poleman: Σεμπάστιαν Φέτελ - Νικητής: Σεμπάστιαν Φέτελ

2012: Poleman: Λιούις Χάμιλτον - Νικητής: Σεμπάστιαν Φέτελ

Και μερικά ακόμη στοιχεία:

*Ο Φερνάντο Αλόνσο στα τελευταία πέντε γκραν πρι μόνο σε ένα δεν έχει ανέβει στο βάθρο (2011).

*Η Red Bull είναι η μοναδική ομάδα που έχει πάνω από μία νίκη στη Σιγκαπούρη.

*Η Mercedes δεν έχει ανέβει ακόμη στο βάθρο της Μαρίνας Μπέι

Στους δρόμους της Σιγκαπούρης οι πιλότοι θα έχουν μόνο μία ζώνη ενεργοποίησης των κινούμενων αεροτομών, DRS.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ