2013-09-19 18:54:11
Φωτογραφία για Μεγάλη συναυλία για τη στήριξη του ΣΟΨΥ Πάτρας με τους Θανάση Πολυκανδριώτη και Λένα Αλκαίου
Ο αγαπημένος συνθέτης και εξαιρετικός σολίστ του μπουζουκιού Θανάσης Πολυκανδριώτης μαζί με την λαική ερμηνεύτρια Λένα Αλκαίου που το φετινό καλοκαίρι συνεργάστηκαν σε σειρά συναυλιών, αναμένεται να έρθουν στην Πάτρα για μία μοναδική συναυλία το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 στο ΕΑΚ Δ. Τόφαλος, στα Μποζαίτικα.

Η συναυλία θα αποτελέσει την κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση του 4ου Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας του ΣΟΨΥ - Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία, «Αντι Στίγμα» και γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίας και δράσης του ΣΟΨΥ που εδρεύει στην οδό Σισσίνη, κοντά στην πλατειούλα Αγ. Γεωργίου.

Μαζί με τους δύο καλλιτέχνες θα είναι και το σύνολο μπουζουκιών «Οι Επόμενοι».

Τα εισιτήρια σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr θα είναι πολύ προσιτά, μόλις 5 ευρώ στην προπώληση και 10 ευρώ τη βραδιά της συναυλίας έξω από το «Τόφαλος».


Γνωστές λαϊκές επιτυχίες του Θανάση Πολυκανδριώτη, αγαπημένα τραγούδια του αξέχαστου Άκη Πάνου, του Γιώργου Ζαμπέτα και άλλων λαϊκών δημιουργών αναβιώνουν μέσα από ένα πρόγραμμα ποιοτικό και αλλιώτικο. Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης είναι συνθέτης πολλών επιτυχιών που ερμήνευσαν μεγάλοι λαϊκοί τραγουδιστές.

Έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους καλύτερους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού και έχει συμμετάσχει σε πολλούς δίσκους, με σπουδαίες συνεργασίες και πρώτες εκτελέσεις όπως «Μικρά Ασία» και «Βυζαντινό Εσπερινό» του Απόστολου Καλδάρα, «Σταυρός του Νότου» του Θάνου Μικρούτσικου, «Ρεζέρβα» και «Τραπεζάκια έξω» του Διονύση Σαββόπουλου με το περίφημο μακρύ ζεϊμπέκικο του Νίκου, το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας», του Μάνου Λοΐζου, «Μικρές πολιτείες», του Σταύρου Κουγιουμτζή, «Δρόμος» του Μίμη Πλέσσα, «Σκληρός Απρίλης του `45» και «Αθανασία» του Μάνου Χατζιδάκι, «Ανατολή και Μπαλάντες» του Μίκη Θεοδωράκη, «Κέντρο διερχόμενων» του Νίκου Μαμαγκάκη, «Παρών» το ορχηστρικό του Άκη Πάνου και πολλά άλλα.

Με διεθνείς συνεργασίες όπως το 2009 στο Ηρώδειο με Paco Peña και Dulce Pontes, ο δημιουργός του συγκροτήματος μπουζουκιών οι «Επόμενοι», δηλώνει πως μέσα από αυτό το μουσικό σύνολο εκφράζει την ανάγκη του να μεταδώσει την αγάπη του για τα λαϊκά όργανα στους νέους ανθρώπους και μέσω αυτών να συσπειρώσει όσους πραγματικά αγαπούν τη λαϊκή μουσική παράδοση.

Με το συγκρότημα αυτό, είχε την τιμή να συμμετάσχει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», κερδίζοντας με τη δεξιοτεχνία τους τον παγκόσμιο θαυμασμό. Η μοναδική ορχήστρα στην Ελλάδα που αποτελείται από τόσα πολλά μπουζούκια χαρίζει στο κοινό μοναδικές στιγμές με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς και ταξίμια καθώς και αγαπημένα τραγούδια διασκευασμένα για μπουζούκια και ορχήστρα.

Στη συναυλία που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και το Πατρινό κοινό στις 12 Οκτωβρίου 2013 και τα έσοδα της θα διατεθούν στον ΣΟΨΥ Πάτρας, το πρώτο της μέρος είναι αφιερωμένο στους ήχους των μεγάλων μας δημιουργών όπως Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ζαμπέτα, Πάνου, Τσιτσάνη, Καλδάρα με ορχηστρικά και τραγουδιστικά κομμάτια.

Το δεύτερο μέρος της είναι γεμάτο λαϊκές επιτυχίες των μεγαλύτερων τραγουδιστών και συνθετών μας: Μητροπάνο, Καλδάρα, Καζαντζίδη, Μαρινέλλα, Λοΐζο, Πλέσσα, Χιώτη, Διονύσιου, Αλεξίου, Βιτάλη, ερμηνευμένα από την υπέροχη και χαρακτηριστική λαική φωνή της Λένας Αλκαίου.

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης έχει γεννηθεί το 1948 στην Αθήνα. Πατέρας του ήταν ο λαϊκός δάσκαλος Θεόδωρος Πολυκανδριώτης. Από παιδί έμαθε κιθάρα και σε νεαρή ηλικία συμμετείχε ως κιθαρίστας σε διάφορα συγκροτήματα της εποχής. Τρία χρόνια αργότερα άρχισε και η επαγγελματική του καριέρα. Η μεγάλη αποκάλυψη έγινε το 1964, όταν αναγνωρίστηκε η αξία του στο μπουζούκι και οι δισκογραφικές εταιρείες ενδιαφέρθηκαν να τον αποκτήσουν.

Το 1971 εμφανίστηκε με τη Νάνα Μούσχουρη και τη Μαρινέλλα. Έχει συνεραγστεί με τους Μάνο Χατζιδάκι, Στέλιο Καζαντζίδη, Στράτο Διονυσίου, Γιάννη Πάριο, Τόλη Βοσκόπουλο, Γιάννη Πουλόπουλο κ.α. Από το 1968 μέχρι σήμερα συνθέτει τραγούδια και μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τις 1.000 συνθέσεις. Έχει δώσει συναυλίες στα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας, ενώ κατέλαβε και τα εδάφη της κλασικής μουσικής.

Τα τελευταία χρόνια ο Θανάσης Πολυκανδριώτης ασχολείται και με την εκπαίδευση, ιδρύοντας την Σχολή Λαϊκής Μουσικής Παράδοσης όπου διδάσκονται τα λαϊκά όργανα μπουζούκι, τζουράς, μπαγλαμάς.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ