2013-09-19 18:57:51
Φωτογραφία για Ποιος φταίει !?
Γράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης

Υποναύαρχος ε.α ΠΝ 

Ποιος φταίει !?

«….. ποιος φταίει ποιος φταίει;  κανένα στόμα

δεν το βρε και δεν το πε ακόμα …..»

Είναι κρίμα κι άδικο, ο θάνατος και η μιζέρια να μας εμπνέουν και να μονοπωλούν το θέμα των συζητήσεων μας!! Είναι ύβρης και υποκρισία, μετά από κάθε τέτοιο θάνατο, να χύνουμε κορκοδείλια  δάκρυα, λες και δεν ξέραμε, δεν είδαμε και δεν ακούσαμε τίποτα !! Σήμερα νοιώθω συσσωρευμένη την απελπισία και την αγανάκτηση μου, διότι ενάμιση χρόνο τώρα, επισημαίνω ακατάπαυστα ότι οδεύουμε ολοταχώς για νέο εμφύλιο και «κάποιοι» κομματοταλιμπάν, υπαινίσσονταν ότι με το να συνιστώ ψυχραιμία, νηφαλιότητα και νομιμοφροσύνη, κάνω αβάντα στην Κυβέρνηση.

Είχα επισημάνει ρητά και χωρίς περιστροφές ότι έτσι όπως βαδίζουμε, σύντομα, η οικονομική και κοινωνική καταστροφή μας, θα είναι το λιγότερο που θα μας απασχολεί, μπροστά στον Εθνικό Όλεθρο που μας απειλεί !!


Τώρα αυτοί που έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες !! Το τραγικό όμως είναι ότι, τη θύελλα αυτή, θα την υποστούμε και κάποιοι που εξ ανάγκης βρεθήκαμε να ταξιδεύουμε στο ίδιο πλοίο, μ’ αυτούς τους αμετανόητους …. ανόητους πειρατές της πλάκας.

- Πόσο τυφλωμένος λοιπόν πρέπει νάσαι, για να μη μπορείς να δεις ότι οι τραμπούκοι δεν έχουν χρώμα, ούτε και το λιντσάρισμα ιδεολογία.

- Πόσο ανόητος πρέπει νάσαι, για να μη μπορείς να καταλάβεις ότι, δεν υπάρχει καλή και κακή βία, ότι η βία φέρνει βία και δεν επιλύει κανένα πρόβλημα, ότι το μίσος πληρώνεται με μίσος και τα ανεξέλεγκτα πάθη, οδηγούν σε τραγωδία, θλίψη και καταστροφή !!

- Πόσο ανεύθυνος και υποκριτής πρέπει νάσαι, για να μην αντιλαμβάνεσαι ότι το αίμα μόνο με αίμα σβήνει, ότι η βεντέτα είναι η χειρότερη σκλαβιά και ότι οι βανδαλισμοί, οι καταστροφές και ο φόνος, δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό αιτιολογίας !!

- Πόσο τραγικός πρέπει νάσαι, όταν ανεύθυνα πυροδοτείς μια βόμβα – όπως είναι οι λαϊκές μάζες – και μετά νομίζεις ότι μπορείς να ελέγξεις την έκρηξη, να κατευθύνεις τα θραύσματα και να περιορίσεις τις απώλειες, μόνο σ’ αυτούς που σε βολεύουν !!

Σήμερα φαίνεται ότι «λογικό είναι το κοινώς αποδεκτό» και στην κοινωνική «λογική» μας, επικρατεί πλέον η βία, πανταχόθεν και κυρίαρχα !! Έτσι σήμερα, έχουμε πληθώρα πολύχρωμους επικίνδυνα επιπόλαιους, που ευαγγελιζόμενοι τη βία, ακούγονται περισσότερο «λογικοί» και ελκυστικοίστις μάζες, έναντι κάθε άλλης λογικής φωνής. Ονειρεύονται τη βίαιη ανατροπή όποιας κατάστασης δεν τους βολεύει, νομίζοντας βλακωδώς ότι την επόμενη μέρα της ανατροπής, όλα θα ησυχάσουν, θα μπουν σε τάξη και ο ήλιος θα ανατείλει στη (δικής τους) γη της επαγγελίας !! Καλούν τις μάζες σε απείθεια στους Νόμους και στο Σύνταγμα, αμφισβητούν και υποσκάπτουν τους θεσμούς και τα όργανα της Πολιτείας, τα ίδια όργανα τα οποία στη συνέχεια επικαλούνται για βοήθεια, όταν βρεθούν …. «στην από κάτω», ενώ άλλοι καπηλεύονται ασύστολα τα ιδανικά, τις αξίες και την ιστορία τους Έθνους μας !!  Ανώριμοι και ξεμωραμένοι, εθισμένοι ΟΛΟΙ σε ψευδεπίγραφες εθνικοπατριωτικές αντιλήψεις, επαναστατικές ιδεοληψίες και νέο-απελευθερωτικές μάχες των video games, δεν αντιλαμβάνονται ότι :

- Πατριωτισμός δεν είναι θα ζωγραφίζεις τη Σημαία σου στο μπράτσο, αλλά στην καρδιά σου ! Αντίδραση και αντίσταση στις δομές και στις πολιτικές που δε σε εκφράζουν, δεν είναι να καις τη Σημαία σου, να βεβηλώνεις τα σύμβολα σου και να καταστρέφεις τις περιουσίες των συμπολιτών σου, αλλά να αντιδράς, μέσω της λογικής, τις αρχές και τα πιστεύω σου, στα πλάνα καλέσματα του λαϊκισμού και του πολιτικού βερμπαλισμού των εκάστοτε λαοπλάνων !

- Αφοσίωση στην Πατρίδα και στα ιδανικά του Έθνους, δεν είναι να κραυγάζεις στα σκοτεινά σοκάκια «ζήτω η Ελλάς», αλλά σιωπηλός και αφοσιωμένος, να κάνεις σωστά και αποτελεσματικά το καθήκον σου – να μη κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι, ούτε ακόμα και αυτή η ίδια η πατρίδα σου, για σένα, αλλά τι κάνεις εσύ γι αυτήν !

- Αυταπάρνηση και προσφορά δεν είναι να βαράς τους άλλους, όταν είσαι από θέση ισχύος ή να μιλάς για επαναστάσεις, ασφαλής και οχυρωμένος στην πολυθρόνα του σπιτιού σου, αλλά να μπορείς να θέσεις το «εγώ» σου κάτω από το «εμείς» της Δημοκρατίας και ούτε να χρειάζεσαι προτροπές και γιουρούσια, για να πάρεις θάρρος να κάνεις το καθήκον σου.

Ποιος φταίει λοιπόν !?

«Επιπολαιότητα – Λογική – Δειλία», σήμερα στη Χώρα μας είναι έννοιες με ξεθωριασμένα σύνορα και ο καθένας εύκολα και ανερυθρίαστα τις χρησιμοποιεί, κατά πως καταλαβαίνει και κατά πως τον βολεύει !!

Είμαστε μια κοινωνία μόνιμα αγανακτισμένων, που ΟΛΟΙ έχουν το δίκιο τους και αυτό, …. δε το συζητούν, αλλά το διεκδικούν και «γαία πυρί μιχθήτω» !!

Αφιερωμένο σ’ όλους ΕΜΑΣ :

φταίει το ζαβό το ριζικό μας?

φταίει ο Θεός που μας μισεί?

φταίει το κεφάλι το κακό μας?

φταίει πρώτα απ’ όλα το κρασί?

« ποιος φταίει ποιος φταίει? »  κανένα στόμα

δεν το βρε και δεν το πε ακόμα.

έτσι στην σκοτεινή ταβέρνα

πίνουμε πάντα μας σκυφτοί

σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα

όπου μας έβρει μας πατεί

δειλοί μοιραίοι και άβουλοι αντάμα

 προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα.

Βάρναλης
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ