2013-09-19 21:25:16
Φωτογραφία για Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας: Άμεση λειτουργία των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ
Για μια ακόμη χρονιά, αυτό που θα εθεωρείτο αυτονόητο δηλαδή η απρόσκοπτη λειτουργία των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων με Αναπηρία ) και η κάλυψη των αναγκών τους, έμεινε ζητούμενο με τεράστιες επιπτώσεις στα παιδιά και τις οικογένειες τους, που κάνουν χρήση αυτών των δομών.

Υπεύθυνοι γι’αυτήν την εξέλιξη είναι οι πολιτικές δυνάμεις που θεωρούν τα παιδιά μας κόστος και αντί να έχουμε μόνιμες και σταθερές δομές με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, με χρηματοδότησή των από τον κρατικό προϋπολογισμό, έχουμε δομές που υλοποιούνται στα πλαίσια προγραμμάτων με όλες τις συνέπειες που αυτά έχουν.

Μια χούφτα κεφαλοκρατών με χίλιους τρόπους λεηλατούν τον κρατικό προϋπολογισμό για τα συμφέροντά τους, χρησιμοποιώντας πολιτικές δυνάμεις τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης, όσο και στην τοπική διοίκηση.

Η «αντιπαράθεση» μεταξύ της σημερινής και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για τα προβλήματα των ΚΔΑΠ ΜΕΑ είναι προκλητική, γιατί και οι δύο αποδέχονται την πολιτική που θεωρεί κόστος τις ανάγκες των παιδιών μας, δέχονται τις συμβάσεις ομηρίας των εργαζομένων. Ποτέ δεν διεκδίκησαν την ανατροπή αυτής της πολιτικής, αντίθετα την στηρίζουν και την υπηρετούν.


Για να λυθούν τα προβλήματα ουσιαστικά, απαιτείται αλλαγή του συσχετισμού πολιτικής δύναμης παντού, για να υλοποιηθούν πολιτικές που θα έχουν στο κέντρο της προσοχής τις λαϊκές ανάγκες, τις ανάγκες των παιδιών μας, για να κοπεί η δυνατότητα των ολίγων να απολαμβάνουν τον μόχθο του λαού μας.

Χωρίς καμιά καθυστέρηση, άμεσα να λειτουργήσουν τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, να γίνει ανανέωση όλων των συμβάσεων των εργαζομένων και να μετατραπούν σε μόνιμες θέσεις εργασίας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ