2013-09-20 11:52:33
Φωτογραφία για Συνελήφθη ο Νταν Ταν, εγκέφαλος του παγκόσμιου κυκλώματος στημένων
Στα χέρια των διωκτικών αρχών της Σιγκαπούρης έπεσε ο διαβόητος Ταν Σιτ Ενγκ γνωστός και ως Νταν Ταν, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος του παγκόσμιου κυκλώματος αναφορικά με τα στημένα ματς.

Η Interpol αναζητούσε εδώ και χρόνια τον Νταν Ταν για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ο 48χρονος, τον οποίο αποκαλούσαν "αόρατη αράχνη" λόγω του τρόπου που δρούσε, συνελήφθη με άλλους 13 υπόπτους για στημένα παιχνίδια.

Ο  Νταν Ταν τα τελευταία χρόνια διατηρούσε χαμηλό προφίλ στη Σιγκαπούρη. Ο πρώην υπεύθυνος ασφαλείας της FIFA, Κρις Ίτον χαρακτήρισε την σύλληψη του Ενγκ ως "εξαιρετικά σημαντική".

"Η Σιγκαπούρη ανέλαβε τελικά τις ευθύνες της. Είναι ικανοποιητικό", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πανίσχυρος καθοδηγητής του παράνομου διεθνούς συνδικάτου με στημένους αγώνες θα δικαστεί στη χώρα του.

Ο Νταν Ταν έχει εκκρεμότητες και με την ιταλική δικαιοσύνη όπου του είχαν αποδοθεί σοβαρότατες κατηγορίες δίχως ωστόσο να έχει ζητηθεί η έκδοση του από τις αρχές της Σιγκαπούρης. 


Ο Ντέκλαν Χιλ, δημοσιογράφος-ερευνητής αλλά και συγγραφέας του βιβλίου"The Fix: Soccer and Organised Crime" είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο Sport24.gr αναλύοντας τους τρόπους με τους οποίους στήνονται οι αγώνες καλώντας την Interpol να προχωρήσει στη σύλληψη του Νταν Ταν.

"Γνωρίζουμε πως είναι ο υπεύθυνος. Πρόκειται για έναν τύπο που συνέβαλε προκειμένου να στηθούν ποδοσφαιρικά ματς σε 50 χώρες. 

 

Το λέει η φινλανδική αστυνομία, η ουγγρική, η γερμανική και η ιταλική.

 Στην εισαγγελία της Κρεμόνα υπάρχει ένας φάκελος που περιλαμβάνει αναφορά 800 σελίδων σχετικά με το τελευταίο σκάνδαλο με παράνομα στοιχήματα που έπληξε την Ιταλία.

Δεν κατονομάζεται απλά , αλλά υπάρχουν και άλλα στοιχεία όπως η ημερομηνία γέννησης του, οι τηλεφωνικές κλήσεις του, οι συνομιλίες για το που βρισκόταν αλλά και το περιεχόμενο των συζητήσεων του", είχε πει χαρακτηριστικά ο Χιλ.

 

Το μεγαλύτερο οργανωμένο δίκτυο στημένων αγώνων δραστηριοποιήθηκε στην Ασία. Ουσιαστικά το συγκεκριμένο γκρουπ κατέστρεψε ουκ ολίγα πρωταθλήματα στη συγκεκριμένη ήπειρο την δεκαετία του '90 καθιστώντας τα εντελώς αναξιόπιστα και διεφθαρμένα. 

Σε αντίθεση με τους Μάριο Τσβρτακ, Γιόσιπ Τσβρτακ, Άντε Σάπινα, Μίλε Σάπινα και Γουίλσον Ραζ Περουμάλ ο Νταν Ταν κατόρθωσε να περάσει απαρατήρητος.

"Ο Ταν ξεκίνησε τις παράνομες δραστηριότητες του στις αρχές της δεκαετίας του '90 στον ιππόδρομο και το ποδόσφαιρο.

Είχε καταδικαστεί στο παρελθόν στη Σιγκαπούρη. Το 1994 εγκατέλειψε την χώρα για να σωθεί. Δεν μπορούσε να πληρώσει 1.500.000 δολάρια σε ένα χαμένο στοίχημα που έπαιξε στο Μουντιάλ της Αμερικής" ισχυρίστηκε ο Περουμάλ.

Πηγή:sport24.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ