2013-09-20 15:08:08
Φωτογραφία για Γέμισαν συνθήματα το Ρέθυμνο - Η δολοφονία Φύσσα κινητοποίησε την πόλη
Ανάστατη συνεχίζει να είναι η κοινωνία και η φοιτητική κοινότητα στο Ρέθυμνο, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι.

Το θέμα ήταν κυρίαρχο στις συζητήσεις των κατοίκων, ενώ τον αποτροπιασμό τους για την εγκληματική πράξη, διατύπωναν στο Πανεπιστήμιο, αλλά και στα στέκια τους στην πόλη, ακαδημαϊκοί και φοιτητές.

Στο μεταξύ, χθες το πρωί οι πολίτες αντίκρισαν συνθήματα σε πολλά σημεία του Ρεθύμνου, χωρίς ωστόσο κανείς, να μπορέσει να προβλέψει ποια θα είναι η συμπεριφορά των κατοίκων στην κατάληξη μια ακραίας πράξης.

Υπενθυμίζεται, ότι, αρκετά χρόνια πριν η Χρυσή Αυγή εκτοξεύσει τα ποσοστά της και μπει στη Βουλή, διάφορες ακραίες ενέργειες συντάραζαν την ομαλότητα της πόλης!

Η. κατήχηση στη νεολαία ξεκινούσε από τα σχολεία, χωρίς όμως κανένα από τους ντόπιους να θέλει να δει την απειλή.

Ώσπου το φαινόμενο άρχισε να απλώνεται με την οργανωμένη συστράτευση και δράση τοπικών ακροδεξιών δυνάμεων, με τη συνθηματογραφία σε τοίχους και την προκλητική συμπεριφορά οπαδών της, ενάντια σε.. αλλόθρησκους και μετανάστες!


Τρανό παράδειγμα αποτελεί επίσης, η σύρραξη που είχε προκληθεί πέρυσι, σε λύκειο της πόλης, όπως ακόμη και τα διάφορα επεισόδια στο χώρο του Πανεπιστημίου!

Οι Αρχές, μπροστά στην επώαση του «αυγού του φιδιού», ή δεν ήθελαν να δουν την απειλή, ή σκοπίμως έκλειναν τα μάτια.

Η δολοφονία όμως του Παύλου Φύσσα, αφύπνισε τις δυνάμεις που είναι ενταγμένες στους αριστερούς - προοδευτικούς χώρους και οι -πολιτισμένες- κινητοποιήσεις δεν φαίνεται πως θα σταματήσουν εδώ.
creteplus.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ