2013-09-20 15:04:07
Φωτογραφία για Μπερλουσκόνι: Θα παραμείνω στην πολιτική, ακόμα κι αν αποπεμφθώ
Μπορεί ο δρόμος για την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τη Γερουσία να έχει ανοίξει, μετά την πρώτη ψηφοφορία στην αρμόδια επιτροπή, ο Καβαλιέρε ωστόσο δηλώνει αποφασισμένος να... παραμείνει στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας.

Ο εισηγητής Αντρέα Αουτζέλο, ο οποίος ανήκει στην κεντροδεξιά, είχε προτείνει να διατηρήσει ο Μπερλουσκόνι το αξίωμα του γερουσιαστή. Η 23μελής επιτροπή, με 15 ψήφους κατά και 1 υπέρ, απέρριψε την πρόταση και νέος εισηγητής ορίσθηκε ο Ντάριο Στεφάνο, του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία.

Οι γερουσιαστές της κεντροδεξιάς είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα ενώ βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη η συνεδρίασή της. Η κίνηση τους αυτή, όπως είπαν οι ίδιοι, έγινε ως «συμβολική διαμαρτυρία για την αποψινή απόφαση, η οποία, στην ουσία, βασίστηκε σε προκαταλήψεις».

Η επιτροπή αυτή αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός και στην συνέχεια, έως την 15η Οκτωβρίου, εκτιμάται ότι θα έχει αποφανθεί σχετικά με το εάν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα αποπεμφθεί από το σώμα και η ολομέλεια της ιταλικής γερουσίας.


Αποφασισμένος να παραμείνει στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας, ακόμα κι αν αποπεμφθεί από τη Γερουσία λόγω της πρόσφατης τελεσίδικης καταδίκης του για διαφθορά, δήλωσε την Τετάρτη ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δίχως όμως να κάνει λόγο για ενδεχόμενο ανατροπής της κυβέρνησης συνεργασίας στην οποία μετέχει η κεντροδεξιά παράταξή του.

«Θα είμαι πάντοτε μαζί σας, στο πλευρό σας, είτε αποβληθώ από το κοινοβούλιο είτε όχι. Δεν είναι μία βουλευτική έδρα που κάνει έναν αρχηγό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Καβαλιέρε, στο πλαίσιο ενός συναισθηματικά φορτισμένου τηλεοπτικού διαγγέλματος.

Παράλληλα, ο κ. Μπερλουσκόνι επιτέθηκε εκ νέου κατά του δικαστικού σώματος, κατηγορώντας το πως αποτελεί εμπόδιο για τη δημοκρατία, και καλώντας για ριζική δικαστική μεταρρύθμιση.

Επανέλαβε δε πως είναι «απόλυτα αθώος» στην υπόθεση διαφθοράς για την οποία καταδικάστηκε. Ο Καβαλιέρε επιδιώκει την ανατροπή της καταδίκης του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τέλος, ο κ. Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε την ανασύσταση του αρχικού πολιτικού του κόμματος, του Forza Italia («Πάμε Ιταλία»).
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ