2013-09-20 15:44:16
Φωτογραφία για ΝΤΟΡΣΕΪ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ... «Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ THREE-PEAT ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ!»
Ο Αμερικανός σέντερ, Τζόι Ντόρσεϊ, που επιστρέφει στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, μιλάει για... όλα στο "gazzetta.gr".

Αναλυτικά:

-Από τα βάθη της Τουρκίας στην Βαρκελώνη. Μεγάλη αλλαγή έτσι;

“Φίλε, είμαστε σε μια καταπληκτική πόλη! Δεν είχα καταλάβει πόσο όμορφη είναι η Βαρκελώνη και όσο τη γνωρίζω, τόσο ενθουσιάζομαι”.

-Έχεις γυρίσει καθόλου την πόλη; Έχεις δει αξιοθέατα;

“Έχω πάει σε κάποια μέρη, αλλά όχι σε πολλά ακόμη. Λείπαμε, βλέπεις αρκετές μέρες με την ομάδα για προετοιμασία. Θέλω οπωσδήποτε να δω κάποια από τα διάσημα έργα του Γκαουντί. Όποτε έχω την ευκαιρία θέλω να επισκέπτομαι και κάτι”.

-Άρα, θέμα προσαρμογής δεν υπάρχει ιδιαίτερο, έτσι;

“Όχι ένιωσα πολύ άνετα από την πρώτη στιγμή. Μου θυμίζει αρκετά την Αθήνα η Βαρκελώνη. Ειδικά η πλευρά της παραλίας μοιάζει πολύ με την Γλυφάδα”.

-Εύχεσαι δηλαδή να μείνεις αρκετό καιρό εδώ;

“Μακάρι να πάνε καλά τα πράγματα με την ομάδα και να μείνω. Κάθε φορά που ανοίγεις ένα καινούργιο κεφάλαιο στην καριέρα σου εύχεσαι να είναι μεγάλο και ευχάριστο. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα κλαμπ όπως η Μπαρτσελόνα”.

-Πως είναι αυτό το πρώτο διάστημα με την ομάδα. Νιώθεις ότι θα βρεις τον ρόλο που θέλεις μέσα στο σύνολο; Είδαμε κάποιες εντυπωσιακές φάσεις στα πρώτα φιλικά;

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ξέρεις, ο κόουτς με είχε πάρει τηλέφωνο πριν έρθω, μου εξήγησε πως σκέφτεται να με χρησιμοποιήσει, τι ζητάει από μένα και το σχέδιο μου άρεσε πολύ. Από την στιγμή που ήρθα στην ομάδα και ξεκινήσαμε προπονήσεις είναι συνέχεια δίπλα μου. Μου εξηγεί τα πάντα, με υποστηρίζει και με κάνει να νιώθω καλά”.

-Το ψυχολογικό κομμάτι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για σένα, έτσι δεν είναι;

“Ασφαλώς. Όταν έχω καλή ψυχολογία μπορώ να αποδώσω πολύ καλύτερα. Η σχέση παίκτη προπονητή είναι πολύ σημαντική. Είναι απαραίτητο να υπάρχει αμοιβαία κατανόηση”.

-Ο λόγος που έφυγες από τον Ολυμπιακό είχε να κάνει με αυτό που λες;

“Κοίτα, δεν μπορώ να σου πω κάποιον συγκεκριμένο λόγο που έφυγα από τον Ολυμπιακό. Υπήρχαν και προσωπικοί λόγοι. Κάπου κάτι στράβωσε, λίγο το ένα, λίγο το άλλο και έγινε ό,τι που έγινε. Από την συγκεκριμένη ομάδα όμως έχω πάρα πολύ όμορφες αναμνήσεις και στο τέλος μόνο αυτές έχουν μείνει”.

-Όταν είδες τον Ολυμπιακό να κατακτά ξανά την ευρωλίγκα στο Λονδίνο πώς ένιωσες; Σκέφτηκες καθόλου αν τελικά θα έπρεπε να είχες μείνει στην ομάδα;

“Ήταν κάπως περίεργο συναίσθημα. Από την μία σκεφτόμουν ότι θα μπορούσα κι εγώ να είμαι εκεί και να πανηγυρίζω άλλη μια σπουδαία επιτυχία, αλλά από την άλλη στήριζα την επιλογή που είχα κάνει. Στην Τουρκία φανέρωσα πολλές πτυχές του παιχνιδιού μου, κάτι που δεν είχαν την δυνατότητα να κάνω στον Ολυμπιακό, ειδικά στον επιθετικό τομέα. Για παράδειγμα έδειξα ότι μπορώ να παίξω με πλάτη. Γενικά, ήταν μια εμπειρία που με βοήθησε πολύ ατομικά”.

-Οπότε δεν... ζήλεψες καθόλου που “έχασες” το Λονδίνο;

“Χάρηκα πολύ που τα κατάφερε ο Ολυμπιακός και οι πρώην συμπαίκτες μου. Χάρηκα και για τον κόσμο ,που είναι πραγματικά εκπληκτικός, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα ζήλια. Απόλαυσα την περιπέτεια στην Τουρκία, η όποια ουσιαστικά μου άνοιξε την πόρτα της Μπαρτσελόνα. Ήθελα να να δείξω ποιος είμαι και να επιστρέψω στην Ευρωλίγκα σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Είχα πει στον ατζέντη μου ότι προτεραιότητα ήταν αυτό και όχι το ΝΒΑ”.

-Και τώρα θα έχεις πάλι μαζί τον Παπανικολάου. Πώς σου φαίνεται σαν ιδέα;

“Πρόκειται για μια τέλεια συγκυρία. Ο “Παπ” εκτός από καταπληκτικός παίκτης είναι και σπουδαίο παιδί. Χαίρομαι τόσο πολύ που θα είμαστε πάλι συμπαίκτες. Έλειπε για το ευρωμπάσκετ όλες αυτές τις μέρες και τώρα ανυπομονώ να αρχίσει προπονήσεις μαζί μας”.

-Συμπαίκτης σου πλέον και μια από τις μεγαλύτερες μορφές του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Ναβάρο “Ο Ναβάρο είναι ένας μύθος της Μπαρτσελόνα, ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης και όλοι εδώ τον σέβονται απεριόριστα. Πρόκειται για μια μεγάλη προσωπικότητα, ποιος δεν θα ήθελε να τον έχει με το μέρος του”.

-Είναι ο αντίστοιχος Σπανούλης της Μπαρτσελόνα κατά κάποιον τρόπο; Πως περιμένεις την συνεργασίας ως ψηλού με κοντό;

“Ναι, κάπως έτσι είναι. Ο Σπανούλης είναι ένας απίστευτος παίκτης. Έμαθα τόσα πολλά δίπλα του και είναι τιμή μου που αγωνίστηκα μαζί του”.

-Είχαν ακουστεί, πάντως, κάποια παράπονα από την πλευρά σου.

“Τέτοια πράγματα συμβαίνουν στις ομάδες. Κάτι δεν θα σου ταιριάξει, θα έχεις μια διαφορετική άποψη για τον τρόπο παιχνιδιού κλπ. Μπορεί η συνεργασία μου με τον Ολυμπιακό να τελείωσε με κάπως άτσαλο τρόπο, αλλά σου λέω και πάλι ότι έχω μόνο καλά πράγματα να θυμάμαι. Ο Σπανούλης είναι κορυφή. Μιλάμε για τεράστιο παίκτη, που έχει τον σεβασμό μου”.

-Θα ήθελες να επιστρέψεις στο ΣΕΦ ως αντίπαλος;

Ναι, φυσικά. Πέρασα μια σύντομη αλλά αξέχαστη εμπειρία σε αυτή την ομάδα και θα έχει πάντα ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά μου. Είναι μια μεγάλη ομάδα, με δύο καταπληκτικούς ιδιοκτήτες που την αγαπάνε πολύ και ένα κοινό που δέθηκα μαζί του από την πρώτη στιγμή”.

-Μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει και τρίτη σερί ευρωλίγκα;

“Αφού το έκανε δύο φορές, θεωρητικά μπορεί να το κάνει και τρίτη, αλλά εύχομαι ο μόνος που θα το καταφέρει το three-peat να είναι ο... Παπανικολάου!” (γέλια)

-Πώς περιμένεις τη σεζόν και τι να περιμένουμε εμείς από σένα;

“Όταν είσαι σε μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα στοχεύεις μόνο στην κορυφή, κι εμείς αυτό θα προσπαθήσουμε σε κάθε διοργάνωση. Εγώ θα κάνω ότι μου ζητήσει ο προπονητής μου. Θα δώσω δύναμη, ενέργεια και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για να βοηθήσω . Είμαι διψασμένος για μεγάλα παιχνίδια και διακρίσεις”.

-Κι από το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ. Δύο μεγάλα ντέρμπι σε διαφορετική ατμόσφαιρα.

“Φίλε, τα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού είναι μοναδικά. Κανονικές μάχες! Μόνο όποιος έχει ζήσει αυτή την εμπειρία μπορεί να καταλάβει τι λέω. Κάποιες φορές, όμως, τα πράγματα ξεφεύγουν αρκετά”.

-Τελευταία ερώτηση, για το αγαπημένο σου πρόσωπο. Τι κάνει η περιβόητη μαμά; Συνεχίζει να είναι το Νο 1 ψυχολογικό σου στήριγμα;

“Μα φυσικά και είναι! Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Μου είπε ότι θα έρθει, γιατί θέλει πολύ να επισκεφτεί την Βαρκελώνη, αλλά αν δεν το δω, δεν το πιστεύω”.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ