2013-09-20 21:29:03
Φωτογραφία για Στο σκαμνί 15 αστυνομικοί και ιδιώτες για προστασία σε «φρουτάκια»
Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για «κατάχρηση εξουσίας» και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων για «ηθική αυτουργία» στον προηγούμενο αδίκημα ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλες κατηγορίες.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, 15 αστυνομικοί και ιδιώτες παραπέμπονται να δικαστούν σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για προστασία σε καταστήματα με «φρουτάκια».

Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για «κατάχρηση εξουσίας» και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων για «ηθική αυτουργία» στον προηγούμενο αδίκημα ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλες κατηγορίες.

Η αρχική δίωξη αφορούσε συνολικά 35 άτομα αλλά το δικαστικό συμβούλιο παύει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος πέντε αστυνομικών για το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος» και απαλλάσσει άλλους πέντε για συγκεκριμένες περιπτώσεις που αναφέρονται στο διατακτικό του ίδιου βουλεύματος. Επίσης αποφάσισε να μην γίνει κατηγορία σε βάρος 8 αστυνομικών για «κατάχρηση εξουσίας» και σε βάρος άλλων 14 για επιμέρους πράξεις που αναφέρονται στο βούλευμα.


Επιπλέον διατάσσει τη διατήρηση του εντάλματος προσωρινής κράτησης που εξέδωσε η ανακρίτρια για δύο κατηγορούμενους που προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους και τη διατήρηση όλων των περιοριστικών όρων (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα, καταβολή χρηματικής εγγύησης) που επιβλήθηκαν.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των κατηγορουμένων, οι αστυνομικοί φέρονται ότι απέτρεψαν τη βεβαίωση παραβάσεων σε καταστήματα με «φρουτάκια» της ανατολικής Θεσσαλονίκης, έναντι αμοιβής που έφτανε τα 1.000 ευρώ το μήνα. Η υπόθεση αποκαλύφτηκε ύστερα από καταγγελίες άλλων καταστηματαρχών, επώνυμες και ανώνυμες, στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 15 αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση του δικτύου προστασίας καταστημάτων με “φρουτάκια” στην ανατολική Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων είναι δύο αστυνομικοί υποδιευθυντές, δύο αστυνόμοι Β’, τρεις ανθυπασπιστές και οκτώ χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ