2013-09-20 23:30:09
Φωτογραφία για Insignia Country Tourer στην IAA της Φρανκφούρτης με ισχυρούς κινητήρες turbo
Το Opel Insignia Country Tourer ολοκληρώνει τη νέα οικογένεια Insignia στην παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA), 12 – 22 Σεπτεμβρίου. Ενώ το αδερφάκι του, Sports Tourer, είναι ένα κομψό οικογενειακό μοντέλο και επαγγελματικό station wagon, το νέο Insignia Country Tourer εκφράζει μία έκδηλη επιθυμία για περιπέτεια. Το σπορ όχημα παντός εδάφους, με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, προσφέρει ελευθερία κινήσεων πέραν των ορίων της πόλης και εκτός ασφάλτινων διαδρομών. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι διακοσμητικά ένθετα στις ποδιές μπροστά και πίσω, πρόσθετα πάνελ στους θόλους των τροχών και στο κάτω τμήμα του αμαξώματος, αλλά και διπλές απολήξεις εξαγωγής. Για να ανταπεξέρχεται στις εδαφικές ανωμαλίες το Country Tourer εφοδιάζεται με μια στάνταρ προστατευτική ποδιά κάτω από τον κινητήρα που κατασκευάζεται από ατσάλι υψηλής αντοχής με ειδική επικάλυψη για αντοχή και στο χρόνο. Προηγμένο σύστημα τετρακίνησης διασφαλίζει πρόσφυση και αξιόπιστο κράτημα σε όλες τις οδηγικές συνθήκες. Αυτό συνδυάζεται με ισχυρούς κινητήρες turbo όπως ένας βενζινοκινητήρας 2.0- SIDI 184 kW/250 hp άμεσου ψεκασμού ή ένας υψηλών επιδόσεων 2.0 BiTurbo CDTI – και οι δύο παράγουν εντυπωσιακή μέγιστη ροπή 400 Nm.


«Η θεαματική επιτυχία του νεανικού Opel Mokka στην κατηγορία μικρών SUV έχει αναδείξει τη δημοτικότητα οχημάτων με χαρακτήρα crossover» δήλωσε ο CEO της Opel. «Με το νέο Insignia Country Tourer, προσφέρουμε μια εξειδικευμένη σπορ πρόταση στη μεγαλύτερη, μεσαία κατηγορία. Είναι μία νέα επιλογή για τους πελάτες της Opel, οι οποίοι μπορούν να ‘εμπλουτίσουν’ την υψηλή ποιότητα της ναυαρχίδας της μάρκας μας με μία ισχυρή δόση περιπέτειας. Ταυτόχρονα, είμαστε σίγουροι ότι η σπορ γοητεία του Insignia Country Tourer θα προσελκύσει επίσης νέο κοινό στη μάρκα.»

Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα κίνησης 4x4 ενσωματώνει συμπλέκτη υψηλής ποιότητας βασισμένο τις αρχές Haldex, και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για τη διασφάλιση άριστης πρόσφυσης στην άσφαλτο και σε συνθήκες εκτός δρόμου. Αυτό προσαρμόζεται συνεχώς στις υπάρχουσες οδικές συνθήκες και μεταβάλει την κατανομή ροπής ομαλά από 0 έως 100% μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, αλλά και μεταξύ των πίσω τροχών. Το κυριότερο πλεονέκτημα είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν πριν καν ένας τροχός αρχίσει να ολισθαίνει, λόγω έλλειψης πρόσφυσης, για παράδειγμα σε βρεγμένους ή χιονισμένους δρόμους. Σε συνδυασμό με το προηγμένο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πλαίσιο FlexRide, το σύστημα AWD θέτει πρότυπα ως προς τους χρόνους αντίδρασης και ελέγχου του οχήματος.

Όταν χρειάζεται, ο συμπλέκτης που ελέγχει την κατανομή ισχύος αποστέλλει άμεσα περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα. Οι αισθητήρες του συστήματος 4x4 τροφοδοτούν συνεχώς τις διάφορες μονάδες ελέγχου με πληροφορίες για την περιστροφή του αμαξώματος, την επιτάχυνση, τη γωνία διεύθυνσης, τις ταχύτητες των τροχών, τη θέση του γκαζιού, τις στροφές και τη ροπή του κινητήρα, ενώ η κατανομή ισχύος εμπρός/πίσω προσαρμόζεται συνεχώς στην οδηγική κατάσταση με βάση αυτές τις πληροφορίες.

Μέγιστη ευστάθεια και ανώτερη δυναμική συμπεριφορά διασφαλίζονται από το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα - Limited Slip Differential (eLSD). Το eLSD ελέγχει την κατανομή ροπής μεταξύ των πίσω τροχών, μεταφέροντας περισσότερη ροπή στον τροχό με την καλύτερη πρόσφυση. Προσφέροντας καλύτερη πρόσφυση σε ολισθηρές συνθήκες, η προηγμένη λειτουργία αυτού του προσαρμοζόμενου συστήματος AWD εγγυάται τα υψηλότερα επίπεδα οδηγικού ελέγχου και ενεργητικής ασφάλειας σε όλες τις συνθήκες. Το Insignia Country Tourer μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και όταν και οι τρεις τροχοί βρίσκονται σε χαλαρά ή ολισθηρά εδάφη και μόνον ένας έχει επαρκή πρόσφυση.

Το προσαρμοζόμενο AWD σύστημα υποστηρίζει επίσης τους οδηγούς σε νορμάλ καταστάσεις. Για μείωση των απωλειών τριβών και εξοικονόμηση καυσίμου, το σύστημα μετατρέπεται αυτόματα σε FWD (κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς) όταν ανιχνεύσει ότι δεν χρειάζονται προσαρμοζόμενες παρεμβάσεις.

Οι ισχυροί κινητήρες Opel turbo ταιριάζουν άριστα στο προηγμένο σύστημα κίνησης 4x4 του Country Tourer. Της γκάμας τριών κινητήρων ηγείται ο βενζινοκινητήρας 2.0 SIDI (Spark Ignition Direct Injection) Turbo 184 kW/250 hp που προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις. Παράγοντας εντυπωσιακή ροπή 400 Nm, ο κινητήρας άμεσου ψεκασμού εγγυάται πλούσια αποθέματα ελκτικής ισχύος.

Ο 2.0 BiTurbo CDTI diesel 143 kW/195 hp προσφέρει 400 Nm. Η σειριακή υπερσυμπίεση δύο σταδίων αποκρίνεται άμεσα στο γκάζι για άριστη ελκτική ισχύ. Ένας 2.0 CDTI 120 kW/163 hp (με μονή απόληξη εξαγωγής) ολοκληρώνει τη γκάμα, προσφέροντας 350 Nm ροπής, που αυξάνεται στιγμιαία στα 380 Nm με overboost. Οι δύο κινητήρες 2.0 SIDI Turbo και 2.0 CDTI συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό ή εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ ο 2.0 BiTurbo CDTI διατίθεται μόνο με το δεύτερο.

Εκτός ασφάλτου, το νέο Insignia Country Tourer έχει το πλεονέκτημα των μεγαλύτερων ελαστικών και του αυξημένου ύψους της ανάρτησης, επιπλέον της πρόσφυσης λόγω τετρακίνησης και της ζωηρής απόκρισης. Η απόσταση από το έδαφος είναι 20 mm μεγαλύτερη από τη στάνταρ, σημαντικό πλεονέκτημα όταν το όχημα κινείται σε χαλαρά ή ανώμαλα εδάφη. Επομένως, είτε χρησιμοποιείται για χειμερινές διακοπές σε χιονισμένους δρόμους, ή απλά όταν το ταξίδι δυσκολεύει, το Insignia Country Tourer γίνεται ιδανικός σύντροφος που κινείται άνετα εκτός ασφάλτου ή σε ορεινά εδάφη για επαγγελματικούς σκοπούς ή δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου. Στην πόλη, η ‘σκληροτράχηλη’ εμφάνιση του χαρίζει μία ξεχωριστή γοητεία.

Ο δυναμικός χαρακτήρας του νέου Insignia Country Tourer εκφράζει την ισχυρή επιθυμία του για ελευθερία. Με τη γνώριμη μάσκα Opel που τώρα είναι φαρδύτερη και πιο βαθειά, το εμπρός τμήμα αποπνέει μία ξεχωριστή γοητεία. Η οριζόντια χρωμιωμένη μπάρα της μάσκας φέρει το κεντρικό έμβλημα της μάρκας και είναι ανάγλυφη σε σχήμα φτερού, με τα άκρα της να στρέφονται προς τα επάνω κατά μήκος των προβολέων. Ένα προστατευτικό πάνελ, με ασημί φινίρισμα αναδύεται από το χώρο κάτω από τον κινητήρα, σχεδιαστικό θέμα που αντανακλάται και στο πίσω τμήμα, όπου το κεντρικό κάτω τμήμα του προφυλακτήρα πλαισιώνεται από δύο γυαλιστερές απολήξεις εξαγωγής – όλα τα στοιχεία επικοινωνούν ταυτόχρονα μία αίσθηση ισχύος και προστασίας.

Ένα ακόμα ιδιαίτερο στοιχείο είναι η ανθρακί προστατευτική επένδυση στα μαρσπιέ και τα κάτω τμήματα του αμαξώματος, που επίσης χαρίζει στους θόλους των τροχών ξεχωριστή εμφάνιση. Η στιβαρότητα του Insignia Country Tourer που προσδίδει μία σθεναρή και γεμάτη αυτοπεποίθηση προσωπικότητα. Την τελική οπτική πινελιά προσφέρουν τα χαρακτηριστικά εμπρός και πίσω φώτα. Οι φιμέ προβολείς με χρωμιωμένα ένθετα δηλώνουν υψηλή ποιότητα και ενσωματώνουν φώτα ημέρας LED τύπου φτερού (ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού) Το σχεδιαστικό θέμα επαναλαμβάνεται πίσω, όπου φώτα πορείας και φρένων LED εκπέμπουν έντονο φως. Με αυτά τα μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, το νέο Country Tourer συνδυάζει με επιτυχία τους ρόλους του σαν ένα σπορ όχημα περιπέτειας και κορυφαίο μοντέλο της μάρκας.
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ