2013-09-20 23:28:03
Φωτογραφία για Κορυφαία διάκριση του ΟΗΕ για την ελληνική ταινία «Drop it»
Μια ακόμη ελληνική κινηματογραφική παραγωγή πέτυχε διεθνή διάκριση, και μάλιστα αυτή τη φορά όχι σε μία διοργάνωση προβολής εμπορικών ή ανεξάρτητων ταινιών αλλά στο φεστιβάλ PLURAL+ 2013 του Οργανισμού... Ηνωμένων Εθνών για τη Συμμαχία των Πολιτισμών (UNAOC) και του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση (IOM).

Η ταινία μικρού μήκους «Drop it», με βασικούς συντελεστές νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών, πέτυχε να διακριθεί μεταξύ 254 προτάσεων από 71 χώρες και να αποσπάσει το UNIVERSAL FORUM OF CULTURES FOUNDATION AWARD, η απονομή του οποίου θα γίνει την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στο Paley Center for Media, στη Νέα Υόρκη.

Η ελληνική ταινία, όπως και όλες οι βραβευμένες, θα μεταδοθούν από διεθνή δίκτυα, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΟΗΕ να ευαισθητοποιήσει τους λαούς απέναντι στα φαινόμενα κοινωνικής βίας και αποκλεισμού.

Ο τίτλος, «Drop it» δεν επελέγη τυχαία: αξιοποιεί στην κυριολεξία την έννοια της λέξης "σταγόνα" (εν προκειμένω: σταγόνα αίματος), ενώ κατά τη μεταφορική χρήση της φράσης (slang) επιδιώκει την παύση οποιασδήποτε συζήτησης επάνω σε ένα θέμα ή σε μια διαμάχη, επισημαίνοντας πως όσοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, ώστε να κινηθεί ο κόσμος προς την αλλαγή, την ανάπτυξη και την εξέλιξη, μακριά από στερεότυπα και διακρίσεις, θα πρέπει να απαλλαγούν από οτιδήποτε συνιστά τροχοπέδη
. Η φράση λέγεται, ακόμη, όταν κάποιος δίνει το ρυθμό ή τη ρίμα, ενός μουσικού κομματιού.

Όλοι οι συντελεστές της ταινίας εργάστηκαν αφιλοκερδώς.

news.pathfinder.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ