2013-09-21 01:54:04
Φωτογραφία για Μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας 10 εκ. ευρώ στο δήμο Ζαχάρως!
Μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ που θα ξεκινήσουν σε έναν περίπου μήνα, για να οχυρώσει το δήμο και να προλάβει ενδεχόμενες καταστροφές και δυσμενείς επιπτώσεις για την περιοχή από τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, δρομολογεί ο δήμος Ζαχάρως.

Παράλληλα άλλα εκτελούνται ήδη και άλλα βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης των αναθέσεων σημαντικά έργα αναπλάσεων, εσωτερικής οδοποιίας και έργα αγροτικής οδοποιίας σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και τα χωριά. Όπως όλα δείχνουν, από τα μέσα του Οκτώβρη στο δήμο Ζαχάρως θα υπάρχει σε εξέλιξη ένας οργασμός έργων, που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των κατοίκων.

Όπως τόνισε χθες ο δήμαρχος Ζαχάρως κ. Γιώργος Μπάμης ,η δημοτική αρχή προετοιμάζεται πυρετωδώς για την υλοποίηση μεγάλων έργων τα οποία έχει δρομολογήσει αφού έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες μελέτης αλλά και τις διαδικασίες για τις δημοπρατήσεις και τις αναθέσεις , κάποια ήδη εκτελούνται στην έδρα και τα χωριά και μάλιστα με πόρους εξασφαλισμένους.


«Ο δήμος Ζαχάρως - τόνισε- είναι νοικοκυρεμένος, γίνεται πολύ σωστή δουλειά στα οικονομικά μας, δεν έχουμε οικονομικές υποχρεώσεις προς τρίτους πέρα από τα τρέχοντα και είμαστε ίσως ο μόνος δήμος που διαθέτει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και αυτό όπως καταλαβαίνετε μας λύνει τα χέρια.

Η συνεργασία της δημοτικής αρχής με τους υπαλλήλους αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες είναι άριστη και αυτό έχει ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα στον προγραμματισμό και την προετοιμασία των έργων που υλοποιούνται και που πρόκειται να δρομολογηθούν.

Αναφορικά με την αντιπλημμυρική προστασία, έχουμε ήδη έτοιμες 15 μελέτες τις οποίες έχουμε πληρώσει 300.000 ευρώ, ο προϋπολογισμός του κάθε έργου αγγίζει τα 500.000 ευρώ και το σύνολο των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του δήμου Ζαχάρως θα κοστίσει περίπου 10 εκ. ευρώ! Τα αντιπλημμυρικά αφορούν έργα οδοποιίας, αναπλάσης, ύδρευσης και αποχέτευσης. Τα κονδύλια είναι ήδη εξασφαλισμένα, πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα πράγματα γι αυτό, όμως μέσα Οκτώβρη ξεκινάμε.»

Έργα εσωτερική οδοποιίας σε Ζαχάρω και Ν. Φιγαλεία

Σε όλο το δήμο Ζαχάρως, έχουν δρομολογηθεί, άλλα ξεκίνησαν και άλλα ανατίθενται άμεσα, έργα εσωτερικής αλλά και αγροτικής οδοποιίας στα χωριά. Σύντομα δημοπρατείται έργο εσωτερικής – αγροτικής οδοποιίας μέσα στην πόλη της Ζαχάρως, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Βάση της μελέτης, το έργο αφορά την συντήρησης, ασφαλτοστρώσεις- τσιμεντοστρώσεις σε δρόμους μέσα στην πόλη της Ζαχάρως και σε αγροτικούς δρόμους εντός των ορίων της Δ.Κ Ζαχάρως. Τον Οκτώβρη πρόκειται να δημοπρατηθεί ένα ακόμα μεγάλο έργο εσωτερικής αγροτικής οδοποιίας ύψους 43.685 ευρώ στην Νέα Φιγαλεία. Σύμφωνα με την μελέτη, το έργο περιλαμβάνει τσιμεντοστρώσεις δρόμων, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης εντός των ορίων της Τ.Κ Ν. Φιγαλείας και τεχνικών από αγωγούς τσιμεντοσωλήνων στη θέση «Κερασιά» και φρεάτια στον οικισμό Φασκομηλιές.

Έργα αγροτικής οδοποιίας

Αφού καταγράφηκαν οι ανάγκες και φυσικά τα αιτήματα των κατοίκων που ζητούν εύκολη και απρόσκοπτη πρόσβαση στις περιουσίες τους, έγιναν και οι απαραίτητες μελέτες για τους αγροτικούς δρόμους.Παράλληλα για έργα αγροτικής οδοποιίας που έχουν δρομολογηθεί σε πρώτη φάση θα διατεθούν τα εξής ποσά: Για την Αρτέμιδα 6.138 ευρώ, για το Ξηροχώρι 12.500 ευρώ, για το Νεοχώρι 8.638 ευρώ, για την Μηλέα 10.144 ευρώ και για τους Ταξιάρχες 10.449.

Έργο ανάπλασης 115.000 ευρώ στη Μηλέα

Επίσης εντολή δημοπράτησης αναμένει ο δήμος Ζαχάρως για έργο ανάπλασης οικισμών Μηλέας, ύψους 115.000 ευρώ , που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής. Το έργο περιλαμβάνει την καθαίρεση των υπαρχόντων σκυροδεμάτων, την κατασκευή νέου σκυροδέματος και την λιθόστρωση με ορθογωνισμένους λίθους που αρμόζουν με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Η αρχιτεκτονική μελέτη είναι ήδη έτοιμη και αναμένεται όπως προαναφέραμε η εντολή δημοπράτησης.

Αποπεράτωση αναψυκτηρίου στην Τ.Κ Κρυονερίου

Τέλος, δημοπρατείται στις 15 Οκτωβρίου, βγήκε ήδη η περίληψη διακήρυξης, το έργο της αποπεράτωση αναψυκτηρίου στην Δ.Κ Κρυονερίου, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ με συνολική προθεσμία περαίωσης του έργου τους τρείς μήνες. Βάση της μελέτης, το έργο αφορά την αποπεράτωση του δημοτικού κτιρίου που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη εντός της Τ.Κ Κρυονερίου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή ξύλινης στέγης με ρωμαϊκά κεραμίδια, τσιμεντόστρωση με πλέγμα στο δάπεδο του κτιρίου και τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου, με στόχο να αλλάξει εντελώς όψη του αναψυκτήριο.
ilialive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ