2013-09-21 02:51:03
Φωτογραφία για Κατάθεση τροπολογίας για τις πολλαπλές συντάξεις
Τροπολογία, με την οποία αντιμετωπίζονται ενιαία όλες οι περιπτώσεις υπολογισμού των παρακρατήσεων ή των μειώσεων στις αποδοχές των συνταξιούχων με περισσότερες από μία συντάξεις, κατατέθηκε στη Βουλή, επισυναπτόμενη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την απελευθέρωση των υπεραστικών συγκοινωνιών.

Επίσης, με την ίδια τροπολογία ορίζεται πως σε περίπτωση κατάργησης του συνόλου των θέσεων ενός κλάδου ειδικότητας, (κατόπιν απόφασης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης), οι εξαιρούμενοι της διαθεσιμότητας παραμένουν στον φορέα προέλευσης σε προσωποπαγείς θέσεις, ή μεταφέρονται σε αντίστοιχες θέσεις στον διάδοχο φορέα. Η διάταξη αυτή, εφόσον ψηφιστεί, θα αποκτήσει αναδρομική ισχύ για όλες τις σχετικές περιπτώσεις του έτους 2013.

Ακόμη, στους υπαλλήλους των ΟΤΑ που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος, δίνεται η δυνατότητα να υπαχθούν οικειοθελώς στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας, εφόσον υποβάλλουν σχετική αίτηση έως τις 4 Οκτωβρίου. Άλλες διατάξεις της ίδιας τροπολογίας αφορούν, την επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (με διεύρυνση και των δικαιούχων) έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2014, τη χορήγηση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας προκειμένου να εισπράξουν εκκρεμείς οφειλές του Δημοσίου προς αυτά, την ενιαία αντιμετώπιση των στρατιωτικών ναρκαλιευτών με τους πολιτικούς συναδέλφους τους κ.α.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ