2013-09-21 18:20:01
Φωτογραφία για Νίκη Αστέρα επί της Καλλονής Λέσβου
Τη δεύτερη νίκη του στη Σούπερ Λίγκα αλλά και στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης απέναντι στην Καλλονή, επικρατώντας με σκορ 2-0 στο παιχνίδι που άνοιγε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής. 

Οι Αρκάδες μπορεί να τα βρήκαν «σκούρα» απέναντι στην ομάδα της Μυτιλήνης, που αγωνιζόταν από το 25΄ (λόγω αποβολής του Αναστασιάδη) με δέκα παίκτες, όμως χάρη στο γκολ του Ντε Μπλάσις στο 69’ βρήκαν τον δρόμο προς την εστία του εξαιρετικού Σιδεράκη. Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τον Αστέρα, που βρήκε χώρους στην αντεπίθεση και «έγραψε» το τελικό 2-0 με τον Καράσκο (90+1') να σκοράρει έπειτα από αντεπίθεση. 

Οι φιλοξενούμενοι κράταγαν με νύχια και με δόντια το «μηδέν», όμως στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης λύγισαν από τη ομάδα του Τσιώλη, που έχασε πολλές ευκαιρίες στο ματς.

Έτσι, ο Αστέρας «έπιασε» την Καλλονή στον βαθμολογικό πίνακα στους 9 βαθμούς σημειώνοντας παράλληλα τη δεύτερή του νίκη στο πρωτάθλημα. Για την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, ήταν η δεύτερη ήττα μετά από αυτή της πρώτης αγωνιστικής απέναντι στον Ολυμπιακό.


Μείον ένας κι άλλο ματς 

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να επιβάλει τον ρυθμό της λόγω της πολυκοσμίας που υπήρχε στον χώρο του κέντρου, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταφύγουν σε μακρινά «γεμίσματα» τα οποία εξουδετέρωναν οι αμυντικοί. Από το 25’ και μετά λόγω της αποβολής του Αναστασιάδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα άλλαξαν τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Η Καλλονή οπισθοχώρησε και ο Αστέρας πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και πίεσε αρκετά ψηλά στο γήπεδο. Ωστόσο η ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων σε συνδυασμό με την κακή μέρα του Ουσέρο, δεν επέτρεψαν στους Αρκάδες να νικήσουν τον Σιδεράκη, που είχε «σύμμαχο» το οριζόντιο δοκάρι στην κεφαλιά του Χουάνμα (41’) και την τύχη όταν ο Γκοϊάν δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στην κενή εστία (45’). Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ μετά το πρώτο 45λεπτο.

Επιτέλους... γκολ 

Όπως τελείωσε… έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Ο Αστέρας είχε τον απόλυτο έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο ενώ η Καλλονή περιορίστηκε και πάλι σε παθητικό ρόλο προσπαθώντας να διαφυλάξει το «μηδέν» κάτω από την εστία της. Ωστόσο, οι Αρκάδες, που εκδήλωναν τις επιθέσεις τους με μεγαλύτερο πλουραλισμό βρήκαν και πάλι στον δρόμο τους τον Σιδεράκη, ο οποίος δεν τους επέτρεψε να ανοίξουν το σκορ.

Τελικά μια ασυνεννοησία στο κέντρο της άμυνας έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων έδωσε στους Αρκάδες το πολυπόθητο γκολ με τον Ντε Μπλάσις στο 69’. Από εκεί και πέρα η ομάδα της Μυτιλήνης, που είχε ξεμείνει από δυνάμεις, προσπάθησε κυρίως με σέντρες να πιέσει και να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, αλλά τελικά το πλήρωσε με τον Καράσκο στο πρώτο λεπτό (90+1’ ) των καθυστερήσεων, όπου ο Αστέρας «κλείδωσε» με το 2-0 τη δεύτερή του νίκη στη Σούπερ Λίγκα.
sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ