2013-09-29 13:50:46
Φωτογραφία για Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια -  Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στη Μόσχα (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)...!!!
Του Αιμίλιου Πολυγένη / romfea.gr

Με δύο χαρμόσυνα γεγονότα εορτάστηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πίζαχ της Μόσχας.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος ο οποίος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, τέλεσε τον καθαγιασμό της Αγίας Τραπέζης και την χειροτονία εις Επίσκοπο του Αρχιμανδρίτη Ερμογένη (Σέροβα).

Με τον Πατριάρχη Κύριλλο συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Σάρανσκ κ. Βαρσανούφιος, ο Μητροπολίτης Ταμπώφ και Μιτσούριν κ. Θεοδόσιος, ο Επίσκοπος Σολτσενογκόρσκι κ. Σέργιος και ο Επίσκοπος Ουβαρόφσκ κ. Ιγνάτιος.

Ο Πατριάρχης κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε τον Αρχιμανδρίτη Ερμογένη σε Επίσκοπο Μιτσούριν, βοηθό του Μητροπολίτη Ταμπώφ.

Απευθυνόμενος προς τον νέο Επίσκοπο ο Πατριάρχης, μεταξύ άλλων τόνισε: "Χαίρε Ερμογένη, ο Θεός σήμερα σε αξίωσε να γίνεις διάδοχος των Αποστόλων."


"Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για έσενα, παρόλο αυτά έχεις επίγνωση της ευθύνης που φέρεις πλέον απέναντι στον Κύριο, έχοντας πάντα στο νου σου το "άλλ' υποπιάζω μου το σώμα και δουλαγωγώ, μήπως άλλοις κηρύξας αυτός αδόκιμος γένωμαι", πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στη διακόνια ενός Επισκόπου, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι γεμάτη από αγάπη και Χριστό.

"Να υψώνεις την φωνή σου από τον άμβωνα και να κηρύτεις το Ευαγγέλιο του Χριστού, διότι οι άνθρωποι σήμερα ασχολούνται με λανθασμένες ιδέες και δεν αναζητούν την αλήθεια. Να περνάς τα μανιασμένα κύματα του κόσμου τούτου, με μοναδικό όπλο την προσευχή", συμπλήρωσε ο κ. Κύριλλος.

Επίσης ο Πατριάρχης συμβούλεψε το νέο Επίσκοπο να είναι κοντά στους φτωχούς, στη νεολαία, στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, και πάντα οι σχέσεις του με τις τοπικές αρχές να είναι άριστες.

Κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, προσέφερε στον Επίσκοπο Ερμογένη μια ποιμαντορική ράβδο με την ευχή να ποιμάνει σωστά τα πρόβατα του Κυρίου.
communenews
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ