2013-10-08 08:33:32
Φωτογραφία για Σύλλογος ιατρικών επισκεπτών Αθήνας : ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ

IATROI.EU

Ο Ιατρικός Επισκέπτης είναι ο εξειδικευμένος εργαζόμενος της φαρμακοβιομηχανίας, που μεταφέρει την επιστημονική γνώση της εταιρείας αλλά και μηνύματα που έχουν να κάνουν με την εξέλιξη στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας, την κυκλοφορία νέων φαρμάκων και σκευασμάτων.

Ο Ιατρικός Επισκέπτης είναι ο επιστημονικός συνεργάτης που θα δώσει απάντηση στις ερωτήσεις του γιατρού, θα βοηθήσει στην κατανόηση της δοσολογίας για την σωστή χρήση των φαρμάκων, συμμετέχει ενεργά στο έργο της φαρμακοεπαγρύπνησης αναφέροντας τις ανεπιθύμητες ενέργειες. Ένα υπεύθυνο κοινωνικά επάγγελμα, γιατί όπως είναι γνωστό υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι κατά την έγκριση ενός νέου φαρμάκου, ενώ κάποιοι άλλοι αναδεικνύονται μόνο μετά την ευρεία χρήση του φαρμάκου από τον γενικό πληθυσμό.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι είναι ο συνδετικός κρίκος στην σχέση της φαρμακοβιομηχανίας με τον γιατρό, μια σχέση επικοινωνίας και συνεργασίας που η πραγματική της αξία βρίσκεται στην σχέση της με τον παράγοντα ΑΝΘΡΩΠΟ – ΓΙΑΤΡΟ – ΑΣΘΕΝΗ


Το τελευταίο διάστημα κάποια μεγαλοστελέχη της πολυεθνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας με στόχο την αύξηση και αναδιανομή των υπέρ κερδών, προσπαθούν να στήσουν ένα νέο μοντέλο επικοινωνίας και συνεργασίας με την Ιατρική Κοινότητα.

Στήνουν ερωτηματολόγια τύπου ´´ με ποιο τρόπο θέλετε να σας ενημερώνουμε Fax, e mail, sms, Skype δίνοντας και δώρο κάμερα!!!» Εξαιρείται συνειδητά η επιλογή της ενημέρωσης με τους Ιατρικούς Επισκέπτες. Παραπλανούν την Ιατρική Κοινότητα για να αποσπάσουν μια από τις παραπάνω επιλογές, στέλνοντας στον Καιάδα τους εργαζόμενους στην ιατρική ενημέρωση.

Η τεχνολογία υπήρχε, θα υπάρχει και θα εξελίσσεται συνεχώς όμως δεν έχει κανένα απολύτως νόημα και αξία εάν δεν αποδίδει στο σύνολο των ανθρώπων.

Καλούμε όλους τους γιατρούς, τους ιατρικούς συλλόγους που τους ζητήθηκε ή θα τους ζητηθεί να απαντήσουν σε τέτοιου ίδιους κατευθυνόμενα ερωτηματολόγια να στηρίξουν τις θέσεις εργασίας μας να δώσουν την απάντηση που τους αξίζει και να τιμωρήσουν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ