2013-10-08 17:28:03
Φωτογραφία για Τα Κρητικά προϊόντα ταξιδεύουν σε εκθέσεις στη Γερμανία και την Ουκρανία
Η διατροφική ποιότητα και αξία της Κρητικής Διατροφής, αλλά και τα πιστοποιημένα Κρητικά προϊόντα μέσα από το ενιαίο σήμα (Brand name) «Κρήτη», αναδείχτηκαν στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «ANUGA 2013» που πραγματοποιείται... στην Κολωνία της Γερμανίας. Στην έκθεση συμμετέχουν η Περιφέρεια Κρήτης, τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού, 21 Κρητικές επιχειρήσεις από τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, ενώ την οργάνωση του Ελληνικού περιπτέρου έχει αναλάβει ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, παρόν επίσης ήταν ο Πρόεδρος του ΟΠΕ Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ενώ στο πλαίσιο της έκθεσης οργανώθηκε ειδική εκδήλωση «Κρητικής Διατροφής» απευθυνόμενη σε 200 επιχειρηματίες του χονδρεμπορίου-λιανεμπορίου, καθώς και σε ειδικευμένους με την διατροφή δημοσιογράφους.

«Στην εκδήλωση αυτή μαγειρέψαμε Κρητική κουζίνα, και αναδείξαμε την ποιότητα της Κρητικής διατροφής, την ποιότητα των Κρητικών προϊόντων. Τα σχόλια ήταν πολύ θετικά από τους επιχειρηματίες αλλά και τους ειδικούς με την διατροφή δημοσιογράφους, που θα αναδείξουν με τα ρεπορτάζ τους, όπως μας είπαν, σε εφημερίδες και περιοδικά την Κρητική διατροφή, τα Κρητικά προϊόντα», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης.


Στην εκδήλωση «Κρητικής Διατροφής» για την διατροφική αξία του Κρητικού ελαιολάδου μίλησε ο διακεκριμένος επιστήμονας Dieter Oberg εκπρόσωπος της Γερμανικής ένωσης ενημέρωσης ελαιολάδου, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης ειδικός σε θέματα ελαιολάδου. Ο κ. Dieter Oberg μιλώντας για τις ευεργετικές ιδιότητες του Κρητικού ελαιολάδου επισήμανε ότι το προϊόν του νησιού μπορεί να τοποθετηθεί στις καλύτερες θέσεις των σούπερ μάρκετ της Γερμανίας αλλά και της Ευρώπης.

Στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης προσφέρθηκε μια συσκευασία με παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης όπως λάδι, παξιμάδι, μέλι, μαρμελάδα, ακόμα και ‘χοχλιούς’, καθώς επίσης ενημερωτικά φυλλάδια της Περιφέρειας για την Κρητική διατροφή και ποδιές με το ενιαίο σήμα «ΚΡΗΤΗ».

Στην διεθνή έκθεση «ANUGA 2013» που ξεκίνησε στις 5 και ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου, συμμετέχουν πάνω από 6.000 επιχειρήσεις, και αναμένεται να την επισκεφθούν περισσότεροι από 150.000 εμπορικοί αντιπρόσωποι από τους κλάδους τροφίμων και ποτών.

Εβδομάδα Κρητικών προϊόντων στον Κίεβο

Στο μεταξύ στο πλαίσιο του σχεδιασμού εξωστρέφειας που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης για την ενίσχυση των Κρητικών εξαγωγών στις διεθνείς αγορές, οργανώνει έκθεση Κρητικών προϊόντων από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου στο Κίεβο της Ουκρανίας την οποία θα εγκαινιάσουν οι Περιφερειάρχες Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και Κιέβου Anatolii Prysiazhniuk.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας του Κιέβου που παραχωρεί δωρεάν τον χώρο στο εμπορικό κέντρο «Στολίνσκυ», ενώ έχει αναλάβει τον εξοπλισμό και το στήσιμο της έκθεσης.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν 60 Κρητικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των τροφίμων, του τουρισμού, και του real estate.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ