2013-10-09 12:40:34
Φωτογραφία για Οι Ηνωμένες Πολιτείες απήγαγαν έναν από τους πρώην πράκτορες τους στη Λιβύη
Réseau Voltaire (Γαλλία)          (μτφ. κριστιάν)

Ο Πρόεδρος Ομπάμα διέταξε την απαγωγή του Abu Anas al-Libi (πραγματικό όνομα Nazih Abd al-Hamid al-Ruqhay), στις 6 Οκτωβρίου 2013 στη Λιβύη. 

Μια ομάδα της Delta Force τα κατάφερε χωρίς να υπήρξαν θύματα.

Ακόμη και υποθέσουμε ότι ο αλ-Λίμπι είναι ένας νόμιμος στόχος για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως το δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών Τζον Κέρι, η απαγωγή αυτή αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της εθνικής κυριαρχίας της Λιβύης.

Το 1995, αυτός ο τζιχαντιστής ο οποίος είχε συνδεθεί με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Σουδάν, συμμετείχε σε μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ. Κατέφυγε στη Ντόχα (Κατάρ).

Το 1996, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες (και οι δυο, MI5 και MI6) χρηματοδότησαν μια ομάδα της Αλ Κάιντα για να δολοφονήσει τον ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ αλ-Καντάφι [ 6 ]. Ο στόχος δεν είναι να αποσπάσουν ομολογίες, αλλά να μεταλλάξουν τα θυμάτα. Επισήμως, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει κλείσει τις μυστικές αμερικανικές φυλακές και απαγόρευσε τη χρήση βασανιστηρίων.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν διεκδικήσει απαγωγή αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο από εκείνη του Ahmed Abdulkadir Warsame, στη Σομαλία στις 19 Απριλίου 2011 (η οποία έγινε γνωστή δύο μήνες αργότερα).

 [ 1 ] "  David Shayler: Έφυγα από την βρετανική μυστική υπηρεσία, όταν η MI6 αποφάσισε να χρηματοδοτήσει συνεργάτες του Οσάμα Μπιν Λάντεν », Voltaire Network , 18 Νοεμβρίου 2005.

[ 2 ] Θα εμφανίζεται ως Αρ. 37 στον κατάλογο των «ΗΠΑ: Off the Record. Η ευθύνη των ΗΠΑ για τις εξαναγκαστικές εξαφανίσεις στο «Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας»  ,  Διεθνής Αμνηστία , 6 Ιουνίου 2007.

[ 3 ] Abdelhakim Belhaj, ο νούμερο δύο της Αλ Κάιντα στον πόλεμο κατά της Λιβύης και στον πόλεμο κατά της Συρίας είναι διάσημος συνεργάτης του ΝΑΤΟ. Δείτε το αρχείο μας .

[4] “U.S. Said to Hold Qaeda Suspect on Navy Ship”, by Benjamin Wiser and Eric Schmitt, The New York Times, 6 October 2013.

[5] “How the U.S. Is Interrogating a Qaeda Suspect”, by Charlie Savage and Benjamin Weiser, The New York Times, 7 October 2013

[ 6 ] « Το μυστικό του Γκουαντάναμο », του Thierry Meyssan, Odnako /Voltaire Network , 28 Οκτωβρίου 2009..

http://www.voltairenet.org/article180476.html
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ