2013-10-16 13:32:04
Φωτογραφία για Φιλιππίνες: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από τον σεισμό
Σε τουλάχιστον 107 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον σεισμό που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στις Φιλιππίνες. Ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί, καθώς τα σωστικά συνεργεία θα φθάσουν σήμερα... σε πιο απομονωμένες περιοχές των δύο νησιών που επλήγησαν περισσότερο.

Τα θύματα είναι κυρίως κάτοικοι του Μποχόλ, όπου προκλήθηκαν κατολισθήσεις και καταρρεύσεις κτηρίων. Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο νησί Σεμπού, γειτονικό του Μποχόλ. Μεταξύ των νεκρών δεν υπάρχει κανένας ξένος τουρίστας.

«Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται σήμερα στην πρόσβαση στις πιο απομονωμένες ζώνες. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν αναμφίβολα άνθρωποι παγιδευμένοι εκεί πέρα και πρέπει να τους αναζητήσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν την περασμένη νύχτα έξω από τα σπίτια τους, καθώς εκφράζονταν φόβοι ότι οι μετασεισμοί μπορεί να προκαλούσαν την κατάρρευση και άλλων κτηρίων.

Ο πρόεδρος Μπενίνιο Ακίνο επισκέφθηκε το Μποχόλ και έδωσε οδηγίες στους αξιωματούχους να εξασφαλίσουν ότι οι τιμές των τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών θα παραμείνουν σταθερές. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ