2013-10-16 19:01:02
Φωτογραφία για Με εκλογές ξανά απειλεί ο αυστραλός πρωθυπουργός…
Τα πάνω κάτω φέρνει μια πιθανή κατάργηση του φόρου των ρύπων. Με νέα προσφυγή στις κάλπες απειλεί ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι 'Αμποτ, σε περίπτωση που η γερουσία (όπου η κυβέρνησή του δεν διαθέτει την πλειοψηφία) απορρίψει το νομοσχέδιο για την κατάργηση του φόρου των ρύπων που επέβαλε η προηγούμενη...

Εργατική κυβέρνηση. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές το νομοσχέδιο που θα καταθέσει ο συντηρητικός Συνασπισμός Φιλελευθέρων-Εθνικών έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που θα δίνει την δυνατότητα στον Αμποτ να διαλύσει βουλή και γερουσία και να κηρύξει νέες εκλογές αν αυτό απορριφθεί.

Ήδη το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει ότι με την κατάργηση του νόμου θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μειωθεί και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως το Εργατικό κόμμα θα πρέπει να ψηφίσει υπέρ της κατάργησης του νόμου για τους ρύπους. «Ο λαός με την ψήφο του μας έδωσε εντολή να καταργήσουμε το συγκεκριμένο φόρο» λέει ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «Αν το καταψηφίσει τότε θα αυτοκτονήσει διπλά».


Ο νέος αρχηγός του Εργατικού κόμματος, Μπιλ Σόρτεν, έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι υπέρ της φορολόγησης των ρύπων. Είναι όμως και «πραγματιστής» και αναγνωρίζει πως οι ψηφοφόροι, στην πλειοψηφία τους, είναι υπέρ της κατάργησης του συγκεκριμένου φόρου πιστεύοντας ότι αυτό θα οδηγήσει και σε φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Η κυβέρνηση εκτιμά πως με την κατάργηση του φόρου η ηλεκτρική ενέργεια θα γίνει φθηνότερη κατά 9% και το φυσικό αέριο κατά 7%. Αυτό σημαίνει πως ένα σπιτικό θα κερδίσει περίπου 270 δολάρια ετησίως.

Επόμενο είναι πως η κατάθεση του νέου νόμου στην αυστραλιανή βουλή είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει μεγάλο «πονοκέφαλο» στο Εργατικό Κόμμα, που από τη μια θα θέλει να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα του και από την άλλη θα υποχρεωθεί να ταχθεί εναντίον ενός μέτρου που κρίνεται «φιλολαϊκό».

dimotikosafari.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ