2013-10-17 10:32:03
Φωτογραφία για Κύπρος: Στα άκρα η σύγκρουση Αναστασιάδη με τον κεντρικό τραπεζίτη
Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Πανίκο Δημητριάδη.

Ο κ. Δημητριάδης απέστειλε επιστολή στον κ. Αναστασιάδη ζητώντας να συναντηθούν για να συζητήσουν θέματα που αφορούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς οι σχέσεις των δυο ανδρών δεν είναι καν τυπικές.

Ο κ. Αναστασιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέπεμψε τον κ. Δημητριάδη στον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, αρνούμενος να συναντηθεί μαζί του, υποστηρίζοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει επανάληψη επαφών από τη στιγμή που υπάρχει διαφορά νοοτροπίας. Παράλληλα ο Κύπριος Πρόεδρος ζητάει από τον Κεντρικό Τραπεζίτη, αν έχει κάτι να του πει να το κάνει γραπτώς. Σε περίπτωση που θέλει να του επισημάνει κάποιους κινδύνους για το κράτος, τότε αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης μόνο στη παρουσία του υπουργού οικονομικών.


Την ίδια ώρα η κυπριακή κυβέρνηση δίνει στοιχεία στη Νομική Υπηρεσία του κράτους για να προχωρήσει η δικαστική διαδικασία για παύση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας παρά τις αυστηρές επισημάνσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η οποία έχει καλέσει τη Λευκωσία να αποφύγει παρεμβάσεις στην ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας.

O Κύπριος υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κεντρικού Τραπεζίτη, ανέφερε πως δεν πρόκειται για προσωπική σύγκρουση αλλά για κάτι πολύ πιο σοβαρό που αφορά τους θεσμούς. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι διατηρεί καθημερινή επαφή με τη Κεντρική Τράπεζα αλλά όχι με τον Διοικητή.

Πρώτο Θέμα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ