2013-10-17 14:57:04
Φωτογραφία για Συγκρατημένα χαμόγελα από τους 31 Δημοτικούς Αστυνόμους της Ηλείας
Σε τρεις νέες Υπηρεσίες του Δημοσίου θα τοποθετηθούν τελικά οι δημοτικοί αστυνομικοί, ο κλάδος των οποίων καταργήθηκε κι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, από 1 Οκτωβρίου 2013. Το νέο αυτό, υποδέχτηκαν με ικανοποίηση οι 31 Δημοτικοί Αστυνόμοι της Ηλείας, το μέλλον των οποίων για περισσότερο από τρείς μήνες παρέμενε αβέβαιο. «Τουλάχιστον, όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε δουλειά…» επισήμανε ο πρόεδρος του Σωματείο Δημοτικών Αστυνόμων Ηλείας Βάκης Κολόκας και πρόσθεσε πως ενδεχόμενα την επόμενη εβδομάδα να έχουν στα χέρια τους την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα προσόντα και τις προϋποθέσεις αξιολόγησης.

«Είμασταν τόσο απογοητευμένοι που δεν περιμέναμε ότι θα προχωρήσει το θέμα και θα μας μετακινήσουν σε υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Και μόνο το γεγονός ότι προχωρά η διαδικασία της κινητικότητας με τη μετακίνηση μας σε νέες υπηρεσίες, μόνο χαρά για την ώρα μας προκαλεί. Πιστεύω ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, αφού προηγηθεί η δήλωση μας για το που επιθυμούμε να μετακινηθούμε, θα γνωρίζουμε που θα πάμε» κατέληξε.


Τώρα αν οι 31 συνολικά Δημοτικοί Αστυνόμοι της Ηλείας, απορροφηθούν από τα κατά τόπους Αστυνομικά τμήματα του Νομού ή θα αναγκαστούν να αλλάξουν πόλη για να διατηρήσουν την εργασία τους, κανείς δεν το γνωρίζει καθώς ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι θέσεις που ενδεχόμενα θα ζητήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 3.000 δημοτικοί αστυνόμοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα τοποθετηθούν ως εξής: 1500-1600 στην ΕΛ.ΑΣ., 700 στα Σωφρονιστικά Καταστήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης, 350 έως 400 στις υπηρεσίες ιθαγένειας – «one stop shop» του υπουργείου Εσωτερικών, 200 έως 250 στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, 30 έως 50 στις υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η διαδικασία μετακίνησης

Στις δυο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) που υπέγραψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, διευκρινίζονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας και τη μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών στις νέες τους υπηρεσίες.

Η διαδικασία μέχρι την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών περιγράφεται ως εξής:

- Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης γνωστοποιεί στο Τριμελές Συμβούλιο τα αιτήματα των φορέων για την κάλυψη θέσεων που θα πληρωθούν από Δημοτικούς Αστυνομικούς.

- Εντός δέκα ημερών το Τριμελές Συμβούλιο γνωμοδοτεί για τον αριθμό και τα απαιτούμενα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν στους φορείς υποδοχής.

- Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εκδίδει σχετική ανακοίνωση, βάση της γνωμοδότησης του Τριμελούς Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής και ο αριθμός που θα διατεθεί σε κάθε φορέα (ΦΕΚ).

- Οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται μέσα σε 15 μέρες να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

- Εντός 10 ημερών από τη λήξη αυτής της προθεσμίας, οι φορείς υποδοχείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στους φορείς υποδοχής και στο ΑΣΕΠ, το οποίο προβαίνει στη μοριοδότηση των υπαλλήλων.

- Εντός 15 ημερών από τη λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής. Με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί από τις ΚΥΑ, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, το οποίο καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης.

- Εκδίδεται υπουργική απόφαση μετάταξης - μεταφοράς του φορέα υποδοχής (ΦΕΚ).

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ