2013-10-17 15:57:16
Φωτογραφία για ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Την Τρίτη θα ψηφιστεί τελικά η τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα που παραβιάζουν τον Ποινικό Κώδικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφασίσθηκε η σημερινή συζήτηση να ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα και να συνεχιστεί την Τρίτη. Το ίδιο θα γίνει και με τις άλλες τροπολογίες που έχουν ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ένσταση αντισυνταγματικότητας από τη Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή πάντως επιδιώκει τη χρηματοδότησή της από το κράτος, καταθέτοντας ένσταση αντισυνταγματικότητας για την τροπολογία περί αναστολής. Την ένσταση υπογράφουν οι 15 μη προφυλακισμένοι βουλευτές με πρώτο υπογράφοντα τον Ηλ. Κασιδιάρη και δεύτερο τον Ηλ. Παναγιώταρο.

Η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι το άρθρο 29 παρ. 2 του Συντάγματος ορίζει πως «τα κόμματα έχουν δικαίωμα στην οικονομική τους ενίσχυση από το κράτος, για τις εκλογικές και λειτουργικές τους δαπάνες». «Απαγορεύεται στον νομοθέτη να εισάγει τις λεγόμενες φωτογραφικές διατάξεις», επισημαίνουν και υποστηρίζουν ότι «η συγκεκριμένη τροπολογία αποτελεί ωμή νόθευση της λαϊκής βούλησης και κατάλυση επί της ουσίας της λειτουργίας του πολιτεύματος».

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ