2013-10-17 19:39:07
Φωτογραφία για Συνελήφθη ζευγάρι «τσαντάκηδων», που δρούσε στη Θεσσαλονίκη
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. «έπεσε» ζευγάρι τσαντάκηδων, που το τελευταίο τρίμηνο είχε σπείρει τον τρόμο στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Οπως έγινε γνωστό εξιχνιάστηκαν συνολικά 28 περιπτώσεις αρπαγών τσαντών, αλλά και απόπειρες σε βάρος γυναικών, ενώ συνελήφθησαν ως δράστες ένας 30χρονος και μία 29χρονη κοπέλα. Από τη «δράση» τους αποκόμισαν περίπου 7.800 ευρώ, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για «σύσταση συμμορίας για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών» και «αποδοχή - διάθεση προϊόντων εγκλήματος». Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα το ζευγάρι δρούσε από τον Αύγουστο έως και χθες οπότε και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή της Ξηροκρήνης. Συγκεκριμένα, οι φερόμενοι ως δράστες κατηγορούνται πως κινούνταν με δίκυκλη μοτοσικλέτα, φορώντας κράνη και αφού εντόπιζαν τα θύματα τους πλησίαζαν προς το μέρος τους και άρπαζαν τις τσάντες που κρατούσαν
. Συνολικά διέπραξαν 25 αρπαγές τσαντών και τρεις απόπειρες, ωστόσο στις οκτώ από τις περιπτώσεις αυτές οι γυναίκες - θύματα τραυματίστηκαν. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικοί κάποιες από αυτές χρειάστηκε ακόμη και να νοσηλευθούν, καθώς έπεσαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν ή σύρθηκαν στο οδόστρωμα στην προσπάθεια τους να συγκρατήσουν τις τσάντες τους.

Εκτός από τα χρήματα οι τσάντες περιείχαν επίσης πλήθος τραπεζικών καρτών, κινητών τηλεφώνων, εγγράφων, αξεσουάρ και προσωπικών αντικειμένων των γυναικών. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο του 30χρονου, καθώς και στην κατοχή τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν οκτώ γυναικείες τσάντες και πορτοφόλια, πλήθος δακτυλιδιών, ρολογιών και διάφορα αξεσουάρ, έξι κράνη μηχανής, πέντε ζευγάρια γάντια, πέντε μπουφάν, έξι φορητές μανάδες αποθήκευσης (USB), ένα πακέτο σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και ένα (1) κινητό τηλέφωνο. Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τυχόν τα συγκεκριμένα άτομα εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ