2013-10-17 23:55:23
Φωτογραφία για Ο Νταβούτογλου διαψεύδει τα αδιάψευστα για το κάρφωμα των πρακτόρων του Ισραήλ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου διέψευσε την πληροφορία ότι η χώρα του αποκάλυψε στο Ιράν την ταυτότητα πρακτόρων του Ισραήλ που δρούσαν στο έδαφός της, κάνοντας λόγο για εκστρατεία δυσφήμισης της Άγκυρας.

Ο Ντέιβιντ Ιγκνάτιους, πολύ γνωστός και έγκυρος δημοσιογράφος-ερευνητής της εφημερίδας Washington Post, υποστηρίζει ότι η Αγκυρα αποκάλυψε στο Ιράν, με πρωτοβουλία του επικεφαλής των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών Χακάν Φιντάν, την ταυτότητα τουλάχιστον δέκα Ιρανών οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με πράκτορες της ισραηλινής Μοσάντ στο έδαφος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το κείμενο του Ιγκνάτιους, ο οποίος επιβεβαιώνεται πάντα, οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών κατά τα φαινόμενα επέβλεπαν ένα μέρος του κατασκοπευτικού δικτύου τους στην Τεχεράνη από την Τουρκία, χώρα η οποία έχει κοινά σύνορα με το Ιράν.

Το περιστατικό που αποκαλύπτει η εφημερίδα ανάγεται στις αρχές του 2012.


“Οι ισχυρισμοί που αφορούν τον Χακάν Φιντάν είναι εντελώς αβάσιμοι”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Νταβούτογλου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν. “Αυτή η λανθασμένη πληροφορία καταδεικνύει πόσο καλά κάνει τη δουλειά του ο Φιντάν”, πρόσθεσε, καταγγέλλοντας μια “συκοφαντική” πληροφορία που είχε ως στόχο να κηλιδώσει το όνομα της Τουρκίας.

“Ο Φιντάν και οι άλλοι πράκτορες ασφαλείας δεν δίνουν λογαριασμό παρά μόνο στην κυβέρνηση και στο κοινοβούλιο της Τουρκίας”, κατέληξε.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Φιντάν είναι ο πλέον στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: Dogan, AFP – Photo Turkish Foreign Ministry

Read more: http://mignatiou.com/?p=14357#ixzz2i0xplhXO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ