2013-10-17 23:58:03
Φωτογραφία για Το ΕΚΠΑ είναι κλειστό για το καλό των………..φοιτητών!
Το πέρασμα από ένα άθλιο σχολείο σε ένα άθλιο Πανεπιστήμιο είναι εδώ. Το αίσχος του κλειστού ΕΚΠΑ και των άλλων σχολών συνεχίζεται.

Τι είναι ένα ακόμα χαμένο εξάμηνο μπροστά στην αιωνιότητα της ρεμούλας και της διαφθοράς; Τι και αν οι γονείς μες τη φτώχεια τους πληρώνουν με ότι τους απόμεινε τα έξοδα των παιδιών τους που περιμένουν να ανοίξουν οι σχολές, το Πρυτανοσυμβούλιο βρήκε τη στιγμή να εκβιάσει κλείνοντας το ΕΚΠΑ και να λύσει μονομιάς όλα τα χρονίζοντα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν, συντήρησαν και ανέχτηκαν.

Αλλά και όταν ήταν ανοιχτό όλα ρολόι δούλευαν, η μάθηση πήγαινε σύγνεφο, οι πρωτιές στο ζενίθ και οι διακρίσεις στο φούλ! Οι φοιτητές ξεκινούν το πρωί και παραμένουν μέχρι αργά το βράδυ στις σχολές εξαντλημένοι και νηστικοί περιμένοντας πότε και αν θα δεήσει ο κάθε κομματικά πολυάσχολος προφέσορας να κάνει μάθημα. Ούτε σοβαρό πρόγραμμα ούτε τίποτα. Χαζολόι παντού και βουρ ξανά στα ιδιωτικά φροντιστήρια. Όσο για το μέλλον τους, παραμένει αόρατο.


Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα απ’ το ότι οι πρώτοι των πρώτων και πολλοί άλλοι που πέρασαν στις διάφορες σχολές έφυγαν μονομιάς για σχολές του εξωτερικού γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια το ΕΚΠΑ και τον υπόλοιπα ΑΕΙ της αθλιότητας και της ρεμούλας. Κανείς δεν προβληματίστηκε απ’ αυτό το φτύσιμο;

Τόσα χρόνια γέμισαν τα ΑΕΙ με διοικητικούς και παρόλο τον υπερπληθυσμό τους εκβιάζουν τους φοιτητές με ανακοινώσεις του τύπου ‘‘η γραμματεία δέχεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 11-12’’ πετώντας με τις κλωτσιές έξω όποιους τολμούν να ανοίξουν την πόρτα, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των φοιτητών και των οικογενειών τους. Παρόλα αυτά οι εκδιωχθέντες φοιτητές προλάβαιναν έστω και κλεφτά να δουν την υπερεργασία τους στο αραλίκι, το καφεδιάρισμα, το πλέξιμο, τα χαριεντίσματα, τις χαζοσυζητήσεις, τα μακρόσυρτα τηλεφωνήματα, αλλά και το καθάρισμα φασολακίων.

Λόγω του τεράστιου φόρτου δουλειάς δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν ούτε με τα κυλικεία, όπου ένα νεροζούμι καφέ φτάνει τα 2 ευρώ και η τυρόπιτα στο 1,50 την ώρα που οι γύρω δρόμοι γέμισαν με μαγαζάκια με τιμές 0,70 για τα ίδια πράματα. Φαίνεται ότι και τα κυλικεία είναι παραρτήματα της ίδιας ρεμούλας.

Έτσι το ασύδοτο Πανεπιστήμιο έφτασε στο αποκορύφωμά του και σε όλα ενοχοποιούνται οι φοιτητές και όχι οι καθηγητές και οι διοικητικοί που με τη στάση τους διέλυσαν τα πάντα. Και ύστερα περιμένουν να τους σεβαστούν οι φοιτητές.

Άλλοι καθηγητές δείχνουν τα γραπτά στους φοιτητές για να δουν τα λάθη τους και να διορθωθούν αλλά και για να μην πλανάτε η υποψία της μεροληψίας, άλλοι δεν τα δείχνουν με τίποτα, τι ακριβώς ισχύει; Άλλος κάνει μάθημα και άλλος τρέχει στα κόμματα να πάρει θέσεις αφήνοντας κάποιον του χεριού του να κάνει το μάθημα. Και όλα στο τέλος τα φορτώνουν στους φοιτητές. Που στον κόσμο γίνονται τέτοια πράματα;

Παρά την αισχρή μας υπερφορολογία, τα ΑΕΙ κατόρθωσαν να είναι στον πάτο της παγκόσμιας κατάταξης, προφασιζόμενα κάθε φορά έλλειψη …..κονδυλίων και……. προσωπικού!

Οι αιώνιοι φοιτητές φταίνε ή τα ΑΕΙ που δεν τους συνέτισαν και δεν τους απέβαλαν από το πρώτο έτος προστατεύοντας τους ίδιους από περιττά έξοδα αλλά και τη φήμη των ιδρυμάτων; Άλλο όμως είναι να εμφανίζεις στην πάλαι ποτέ πλούσια Ελλάδα και τώρα στην πάμπτωχη, 20.000 πραγματικούς φοιτητές και άλλο να εμφανίζεις 35.000 με τους αιώνιους μαζί. Έτσι παίρνεις περισσότερες επιχορηγήσεις, διορίζονται ένα σωρό μπάζα και γενικά γίνονται καλές μπίζνες, μάσες και κονόμες, μέσω της απίστευτης διαπλοκής και της ασύδοτης οικογενειοκρατίας. Στα σοβαρά ξένα Πανεπιστήμια όταν κόβεται κάποιος σε 2 μαθήματα τον στέλνουν πίσω πακέτο, σεβόμενοι το κύρος της σχολής και το μέλλον των υπολοίπων φοιτητών. Εδώ γιατί; Κανείς δε σέβεται τους φοιτητές και απαιτούν τα πάντα απ’ αυτούς, πλήρη σεβασμό και …..υποταγή. Ελάχιστοι οι άξιοι πραγματικοί καθηγητές που δίνουν τα πάντα για τη μόρφωση των φοιτητών.

Ένα όμως είναι γεγονός, ότι τα συμφέροντα των υπολόγων που διέλυσαν την παιδεία δεν ταυτίζονται πια με τα συμφέροντα των φοιτητών που απαιτούν σοβαρή δουλειά από σωστούς επιστήμονες και όχι φαφλατάδες αεριτζήδες ευνοούμενους του συστήματος, προκειμένου να αποκτήσουν όλα τα ουσιαστικά προσόντα για να μπορούν να τρέξουν και να επιβιώσουν στο στίβο της ζωής.

Εμπρός λοιπόν δάσκαλοι, ανοίξτε αμέσως το ΕΚΠΑ και τις άλλες σχολές αλλιώς κάντε μάθημα όπου βρείτε κατάλληλους χώρους και σταματήστε να κοροϊδεύετε τους φοιτητές σας και τον κόσμο που ανελλιπώς σας χρυσοπληρώνει.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ