2013-10-18 13:05:45
Φωτογραφία για ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ 3/4 ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
«Είμαστε στα 3/4 της διαδρομής και αυτή η χρονιά θα είναι η τελευταία της ύφεσης, ενώ του χρόνου θα μπούμε σε νέα πορεία», εκτίμησε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε «δεν είμαστε σε μια επενδυτική άνοιξη αλλά κάτι έχει αρχίσει να κινείται» αναφερόμενος στις επενδύσεις που ήδη γίνονται στη χώρα, όπως από τη Hewllet Packard, τη Phillip Morris τη ΖΤΕ και άλλες που ενδιαφέρονται.

 Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι ο παράγων εμπιστοσύνη είναι ο παράγων κλειδί για τις επενδύσεις στη χώρα, αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές αλλαγές που προώθησε και προωθεί η κυβέρνηση και κάλεσε παράλληλα την αντιπολίτευση να δείξει ευθύνη αλλά και την τρόικα να αποκτήσει μία ρητορική για να υπάρξει αντανάκλαση αυτής της εμπιστοσύνης. 

Προσθήκη λεζάνταςΑπό την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για μεγάλες καθυστερήσεις σε εκδόσεις Προεδρικών Διαταγμάτων για τον νέο επενδυτικό νόμο, διαμηνύοντας σε όλους τους υπεύθυνους παράγοντες που καθυστερούν –όπως είπε- ότι πρέπει να αντιληφθούν πως στερούν δουλειά από ανέργους. «Η αργοπορία έχει κόστος κοινωνικό, κόστος στην ανεργία, κόστος που είναι αδικαιολόγητο και δεν επιτρέπεται να υπάρχει» κατέληξε η κ. Μπακογιάννη η οποία αναφερόμενη στο πολυδιαφημιζόμενο fast track είπε ότι «ούτε fast είναι ούτε track» αφού υπάρχει αναμονή μηνών για έγκριση σχεδίων.

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ