2013-10-18 13:45:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Κατέσχεσαν από γυναίκα το επιδομα ανεργίας επειδή χρωστούσε ο σύζυγος!
Η Εθνική Τράπεζα κατέσχεσε το επίδομα ανεργίας της γυναίκας δικαιούχου που είχε χρέη στο Δημόσιο.

Πατρινός πρώην επιχειρηματίας αυτή την στιγμή είναι άνεργος καθώς και η γυναίκα του που είναι και αυτή απολυμένη.

Σύμφωνα λοιπόν με τις καταγγελία του πολίτη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, το ζευγάρι έχει ένα κοινό λογαριασμό στην Τράπεζα στον οποίο αφού δεν υπάρχουν από πουθενά μισθολογικά έσοδα να πιστωθούν το μόνο που πιστώνετε είναι το επίδομα ανεργίας της συζύγου του και επίσης ο λογαριασμός έχει ως πρώτο όνομα αυτό της συζύγου.

Η τράπεζα αποφάσισε λοιπόν και χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν να κατασχέσει το κατά τα άλλα «ακατάσχετο» επίδομα ανεργίας της συζύγου δηλαδή τα 360 ευρώ, για χρέη όμως που είχε όμως ο σύζυγός στο Δημόσιο .

Ο Πατρινός πήγε στην τράπεζα να διαμαρτυρηθεί πως το συγκεκριμένο ποσό είναι επίδομα ανεργίας και όχι κάποιο άλλο έσοδο που ίσως να μπορούσε να κατασχεθεί, όμως εισέπραξε την πλήρη αδιαφορία από την διεύθυνση του τραπεζικού υποκαταστήματος.


Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον ΟΑΕΔ για να πάρει πιστοποιητικό ότι το ποσό που κατασχέθηκε είναι επίδομα ανεργίας της γυναίκας του.

Ξαναπήγε στην τράπεζα και κατέθεσε το πιστοποιητικό αλλά αυτό που εισέπραξε δεν μπορούσε να το φανταστεί.

Ο διευθυντής της Τράπεζας του απάντησε με περίσσιο θράσος, «να μην χρωστάς αγαπητέ μου».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ακόμα τα χρήματα, από τον προηγούμενο μήνα που κατασχέθηκαν, δεν έχουν αποδοθεί ακόμα στο κράτος.
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ