2013-10-25 16:42:06
Φωτογραφία για Time: Κάρολος, ο «ξεχασμένος πρίγκιπας»
Με τον τίτλο «Ο ξεχασμένος πρίγκιπας» το περιοδικό Time αναφέρεται στον πρίγκιπα Κάρολο, τον πρώτο στη διαδοχή του Βρετανικού Θρόνου, σε μία προσπάθεια να αποτυπώσει το προφίλ του πρίγκιπα της Ουαλίας.

Η διευθύντρια του περιοδικού Κάθριν Μάγερ περγράφει τις ώρες που πέρασε μαζί με τον πρίγκιπα Κάρολο, στις διάφορες κατοικίες της Αγγλίας, της Ουαλίας και τη Σκωτίας, όπου τον επισκέφθηκε, ενώ παραθέτει λεπτομέρειες για το χαρακτήρα του πρίγκιπα.

«Μετά από μία μεγάλη πρόσβαση δίπλα στον πρίγκιπα και τους φίλους του πολλά από αυτά που νόμιζα ότι ήξερα για εκείνον ήταν λάθος. Ποιος γνώριζε το μυστικό του πώς μένει ξύπνιος κατά τη διάρκεια των ομιλιών; Ή πώς είναι όταν χορεύει», σημειώνει η αρθρογράφος.

«Ο Κάρολος είναι μέλος της οικογένειας των Ουίνδσορ που πάντα φαινόταν ελαφρώς κωμικός. Ο τρόπος συμπεριφοράς ήταν ένα "δώρο" για τους ιμπρεσιονιστές, οι φράσεις του "τροφή" για τους σατυρικούς(...) Κάποιο δυσαρεστούνται από τις ριζοσπαστικές του απόψεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή, ενώ άλλοι δεν του έχουν συγχωρήσει το ότι "δεν αγάπησε την Νταϊάνα" .


Η Μάγερ μιλά για μία αντιφατική προσωπικότητα, έναν άνθρωπο αφοσιωμένο, αλλά και απόμακρο, έναν ριζοσπάστη μέσα σε έναν αρτηριοσκληρωτικό θεσμό, περιτριγυρισμένο από ανθρώπους, αλλά και μόνο.

Εκτιμά ότι η κακή εικόνα που έχει δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο ίδιος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι σταδιακά περνά στο προσκήνιο και αν αυτό σημαίνει ότι θα περιοριστεί ο χρόνος για τις ασχολίες που εδώ και δεκαετίες έχει αναπτύξει.

Η ίδια αναφέρει ότι συνάντησε έναν άνθρωπο, όχι ως καρικατούρα, και προσκολλημένο να ανέβει στο θρόνο, αλλά ανυπόμονο να κάνει όσα περισσότερα μπορεί προτού «κλείσουν οι κουρτίνες της φυλακής», όπως λέει μέλος του περιβάλλοντός του.

«Η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι πλέον 87 ετών και οι ρυθμοί της είναι μειωμένη. Ο πρίγκιπας Κάρολος αναλαμβάνει όλο και περισσότερες από τις αρμοδιότητές της, εν όψει μίας πιθανής αποχώρησής της», σημειώνει η Μάγερ.

Ο Κάρολος το Νοέμβριο θα παραστεί στη Σύνοδο των χωρών της Κοινοπολιτείας, στη Σρι Λάνκα και για πρώτη φορά από το 1973 η βασίλισσα Ελισάβετ θα απουσιάζει.

Το τεύχος με το αφιέρωμα στον Πρίγκιπα Κάρολο θα κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ