2013-10-25 18:45:08
Φωτογραφία για Α. Κατσιφάρας: Η συλλογική προσπάθεια των μαθητών, παράδειγμα για όλους
Ένα μήνυμα προς τους πολίτες και την κοινωνία, πως με συλλογικότητα και συνεργασία μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους, έδωσαν οι μαθητές του 44ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, οι οποίοι και πρόκειται να ταξιδεύσουν στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, προκειμένου να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου 2013.

«Η σημαντική αυτή προσπάθεια των μαθητών και του δασκάλου τους μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για όλους εμάς και κυρίως να αποτελέσει παράδειγμα για μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών σχολείων της Δυτικής Ελλάδας σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Πολύ περισσότερο, όμως, να γίνει παράδειγμα σε όλους εμάς πως όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να αλλάξουμε αυτό τον τόπο» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια της βράβευσης που έγινε, σήμερα το μεσημέρι, στους μαθητές και τον δάσκαλό τους.


«Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους, που στάθηκαν δίπλα τους από την πρώτη στιγμή» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον δάσκαλό τους Ανέστη Βοβό, ο οποίος, όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας «παρά τις δυσκολίες επέμεινε και έφερε αυτό το καλό αποτέλεσμα με την ομάδα του. Και στο σχολείο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, καθώς δεν είναι απλό για ένα μικρό σχολείο να συμμετέχει στη μεγαλύτερη διοργάνωση Ρομποτικής».

Και κατέληξε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας: «Τα Ελληνόπουλα έχουν δείξει ιστορικά ότι μπορούν, πραγματικά, ειδικά στον τομέα των Επιστημών να κάνουν μεγάλα πράγματα. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο «κεφάλαιο» που έχει η χώρα μας. Για αυτό, πρέπει να επενδύουμε στη γνώση, στην παιδεία και να βρισκόμαστε δίπλα τους», ευχαριστώντας παράλληλα τους χορηγούς και τις επιχειρήσεις που στήριξαν οικονομικά αυτή την αποστολή, συμβάλλοντας στην προσπάθεια της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του, κατά την απονομή των τιμητικών διακρίσεων στους μαθητές και τον εκπαιδευτικό τους, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, ευχήθηκε η επόμενη βράβευση να γίνει και πάλι στα γραφεία της Περιφέρειας, αμέσως μετά την επιστροφή των μαθητών την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Τζακάρτα.

«Η Ρομποτική πιστεύω πως θα μπει στη ζωή όλων μας, πολύ γρήγορα και πολύ δυναμικά και οφείλουμε να στηρίξουμε κάτι τέτοιο και να κάνουμε βήματα μπροστά σε αυτό τον τομέα γιατί έχουμε καλό δυναμικό. Υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευτικοί που κάνουν μεγάλη προσπάθεια με αυτό τον τομέα και θεωρώ πως θα έχουμε καλά αποτελέσματα» επεσήμανε ο προπονητής – καθηγητής τους κ. Βοβός.

Παρόντες στη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν η διευθύντρια του 44ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, Κωνσταντίνα Κατσιάδα, καθώς επίσης γονείς και συγγενείς των μαθητών.

Πριν λίγους μήνες το Περιφερειακό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφαση του, είχε εγκρίνει ειδικό βραβείο και χορηγίες για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης των γραμμάτων και των τεχνών με αφορμή τη διάκριση των μαθητών του 44ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας και προκρίθηκε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Οι δύο ομάδες από το 44ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, η «Teamwork 1» και η «Teamwork 2» συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ανάμεσα σε 85 σχολικές ομάδες από διάφορες πόλεις της χώρας και παρά το υψηλό επίπεδο των ομάδων που συμμετείχαν, κατόρθωσαν να κατακτήσουν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Μάλιστα, ήταν οι μοναδικές των οποίων τα ρομπότ που κατασκεύασαν ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους άψογα με βαθμολογία 100, το μέγιστο δυνατό βαθμό που μπορεί να επιτύχει μία ομάδα.

Συνεπώς, η «Teamwork 1», η οποία αποτελείται από τους μαθητές: Όλγα Κολλιοπούλου, Ευδοκία Καμπούρη και Ελευθερία Μπουρλέσσα, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Στην «Teamwork 2» συμμετείχαν οι μαθητές: Μαρίνα Λυκούδη, Ανδριάνα Δίπλα, Πέτρος Κατσικαρέλης, ενώ ο προπονητής – καθηγητής τους είναι ο Ανέστης Βοβός.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η έγκριση δαπάνης, για την επιβράβευση του κάθε μαθητή που αντιστοιχεί στην πληρωμή του αεροπορικού εισιτηρίου του για να συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, ενώ εξασφαλίστηκαν μέσω χορηγιών τα χρήματα για τα έξοδα και των έξι μαθητών καθώς και του προπονητή τους.

Οι χορηγίες που εξασφαλίστηκαν είναι από: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΕΒΟΞΑ ΑΒΕΕ, ΤΙΤΑΝ ΑΕ Τσιμέντων, Παύλος Ν. Πέττας ΑΒΕΕ, MED FRIGO, Friesland Campina Hellas ΑΕΒΕ, Μύλοι Κεπενού ΑΒΕΕ, ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ