2013-10-25 20:10:05
Φωτογραφία για Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα χωρίς μαθητές!
Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση πως φέτος η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας δεν θα έχει μαθητές! Επισήμους θα έχει βέβαια! Δεν αλλάζει αυτό!

Οι ίδιοι οι επίσημοι αποφάσισαν πως φέτος επιθυμούν να παρακολουθήσουν μόνο τους παραστάτες και τους σημαιοφόρους της παρέλασης. Ολιγαρχική δημοκρατία στο πολιτικό σύστημα; Ολιγαρχική δημοκρατία και στην παρέλαση! Ε όχι και να είναι όλοι οι μαθητές ίσοι! Οι απλοί θνητοί μαθητές δεν χρειάζεται να παρεβρεθούν καν! Η κυβέρνηση πια φροντίζει ΚΑΙ γι’ αυτό! Να δημιουργήσει διχασμό ανάμεσα στα μικρά (και μεγάλα) παιδιά αποκλείοντας το μεγαλύτερο μέρος τους από την παρέλαση και επιτρέποντας μόνο στους “καλούς μαθητές” να συμμετάσχουν.

Έτσι, τον ρατσισμό τώρα μπορούν να τον υφίστανται όλοι! Και οι κακοί ή μέτριοι μαθητές, οι οποίοι αποκλείονται από την παρέλαση, αλλά και οι καλοί μαθητές, απολαμβάνοντας προνόμια, για τα οποία δεν… αποφάσισαν. Ούτε κανω ρωτήθηκαν. Τους επιβλήθηκαν… Τα προνόμια! Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μετατραπεί η ίδια η γνώση και η επιβράβευσή της σε ενοχή; Και ποιος φυσικά θα τους το “διδάξει” αυτό; Ποιος θα φροντίσει να τα διαπαδαγωγήσει σύμφωνα με τα νέα “δημοκρατικά” πρότυπα; Οι μεγάλοι! Ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και οι επίσημοι.


Οι γονείς αυτών των παιδιών τώρα… Οι γονείς, των οποίων τα παιδιά κληρώθηκαν ή βγήκαν βάσει του βαθμού τους παραστάτες ή/και σημαιοφόροι. Θα τα ντύσουν κανονικά και θα πάνε να τα παρακολουθήσουν και να τα καμαρώσουν στην παρέλαση σαν να μην συμβαίνει τίποτα;

Σαν να μη λείπει τίποτα; Οι υπόλοιποι μαθητές ας πούμε…;

Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να πάρουμε θέση; Διαφορετική από αυτή των “επισήμων”…;

Εμείς!

Γιατί εμείς τα μεγαλώνουμε τα παιδιά!

madatoforos.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ