2013-10-25 20:24:05
Φωτογραφία για Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών με δράση στη Θεσσαλονίκη
Εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε καταστήματα υπεραγοράς τροφίμων και σε ΔΟΥ εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν ένας 20χρονος, ένας 21χρονος και μία 22χρονη, ενώ αναζητείται ο 25χρονος αρχηγός της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία, της απείθειας και της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι τρεις άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν το βράδυ της Τετάρτης σε κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων στην περιοχή της Ανάληψης και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.725 ευρώ.

Στη συνέχεια, επιβιβάσθηκαν σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 21χρονου και τράπηκαν σε φυγή. Ωστόσο, εντοπίσθηκαν και ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή της Πυλαίας, ενώ διέφυγε της σύλληψης ο τρίτος συνεργός τους.


Στο σημείο της σύλληψης εντοπίσθηκε η τσάντα με το χρηματικό ποσό, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και επτά φυσίγγια.

ΕΛΑΣ: Παρουσίαση για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας με σκοπό τη διάπραξη ληστειών

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας συνελήφθη και η 22χρονη, η οποία είχε αναλάβει να καταγράφει και να επιτηρεί τα καταστήματα - στόχους για τις ληστείες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, επτά φυσίγγια, τέσσερις περούκες, δύο αυτοκίνητα, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα , κάρτες κινητών τηλεφώνων, το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, βιβλία και φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 5,5 γραμμάρια κάνναβης, τα οποία όπως δήλωσε ο 20χρονος, ανήκουν στον ίδιο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ