2013-10-25 21:56:19
Φωτογραφία για Ο Σαμαράς «οδηγός» του ΠΑΣΟΚ στο όχημα της «Νέας Ελλάδας»
Γράφει ο Τάκης Αναστασάκης

Η εσωκομματική διαμάχη που ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ, είναι η «μαθηματική» συνέχεια της συμφωνίας – γάμου, που υπέγραψαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος.

Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πιστεύουν πως ετελέσθη, πολιτικός γάμος με έντονο παζάρι και μάλιστα χωρίς τους ίδιους προσκεκλημένους.

Θεωρούν πως η πολιτική ανταλλαγή έχει ως εξής: τα ΝΑΙ του κ. Βενιζέλου στα ευρύτερα πολιτικά σχέδια του κ. Σαμαρά, αντί των ΟΧΙ του κ. Σαμαρά στην εξεταστική για τα υποβρύχια. Όταν όλοι θυμούνται πως η επίσημη ΝΔ, προεκλογικά, έβαζε στο κάδρο των ευθυνών για τα υποβρύχια, ομοίως τον κ. Τσοχατζόπουλο και τον κ. Βενιζέλο.

Είναι σχεδόν σίγουρο πως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα θέσουν θέμα ηγεσίας αφού βλέπουν την ήδη συρρικνωμένη παράταξή τους να γίνεται το «κεντρώο» άλλοθι του κ. Σαμαρά, υπό το βάρος των προσωπικών προβλημάτων του κ. Βενιζέλου.

Ακόμη διαρρέουν προς πάσα κατεύθυνση πως δεν υπάρχει περίπτωση κοινής καθόδου σε εκλογές, όπως σχεδιάζει το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου
. Δηλώνουν πως το βέτο τους είναι δεδομένο στο μεγάλο σχέδιο του νέου κόμματος υπό τον τίτλο «Νέα Ελλάδα», με το μανδύα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Εγχείρημα που πλαγίως είχε ανακοινωθεί από τον κ. Σαμαρά στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ, αλλά είχε συναντήσει τη σφοδρή αντίδραση της πανίσχυρης καραμανλικής πτέρυγας.

Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι καταλυτικές στο ΠΑΣΟΚ, που σαφώς θα επηρεάσουν και την κυβερνητική σταθερότητα, πολύ πριν κληθεί για πολλοστή φορά η κυβερνητική πλειοψηφία να ψηφίσει νέα επώδυνα μέτρα, πάντα στο βωμό της σωτηρίας της χώρας.

Τα ατυχήματα είναι πολλά, και είναι μπροστά τόσο για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όσο και για την ίδια την κυβέρνηση, ενόψει υλοποίησης της «Νέας Ελλάδας» και της διαδρομής που θα ακολουθήσει ο κ. Σαμαράς για την επίτευξη του στόχου.

Οι αντιθέσεις των κυβερνητικών εταίρων είναι πολλές και οι ισορροπίες οριακές.

Χώρος για προσωπικά οφέλη που θα οδηγήσουν σε ναυάγιο το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει, διαμηνύουν οι εναπομείναντες «πρωτοκλασάτοι» της πάλαι ποτέ μεγάλης παράταξης.
news4all.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ