2013-10-26 00:44:07
Φωτογραφία για «Τα μαζεύει» το Facebook για το βίαιο περιεχόμενο
Να «τα μαζέψει» αναγκάστηκε το Facebook, μία μόλις ημέρα αφότου άρχισε να επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν εικόνες και βίντεο με βίαιο περιεχόμενο.

Η απόφαση, με τη σημείωση ότι η ανάρτηση βίαιου περιεχομένου επιτρέπεται «εφόσον ο σκοπός του χρήστη είναι η αποδοκιμασία και όχι η επιδοκιμασία», συνοδεύτηκε άμεσα με την ανάρτηση ενός βίντεο με αποκεφαλισμό γυναίκας από μασκοφόρο άνδρα στο Μεξικό, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και δριμεία κριτική.

Το Facebook παραδέχθηκε «το λάθος του» και απέσυρε το επίμαχο βίντεο, ενώ ανακοίνωσε ότι πλέον θα αξιολογεί το «αμφιλεγόμενο» περιεχόμενο προς απόσυρση ή διατήρησή του, χρησιμοποιώντας ευρύτερα κριτήρια και εξετάζοντας παράλληλα εάν ο χρήστης που το ανεβάζει, το συνοδεύει ή όχι από σχετική προειδοποίηση.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η εταιρία επεξεργάζεται νέους τρόπους/εργαλεία, που θα επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν εκ των προτέρων το περιεχόμενο που βλέπουν μέσω προειδοποιήσεων.

Παρ’ όλα αυτά ειδικοί των κοινωνικών δικτύων και χρήστες από όλο τον κόσμο χαρακτηρίζουν τα «ευρύτερα κριτήρια» του FB υπεκφυγές και ζητούν αυστηρότερο και σαφή κανονισμό για το βίαιο περιεχόμενο, δεδομένου ότι το κοινωνικό δίκτυο χρησιμοποιείται και από 13χρονα παιδιά.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ