2013-10-26 09:30:04
Φωτογραφία για Ιαπωνία: Σεισμός 7,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Χονσού (εικόνα & βίντεο)
Ένα μικρό τσουνάμι έπληξε χθες την επαρχία της Φουκουσίμα, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση 7,3 βαθμών πουσημειώθηκε 231 μίλια ανατολικά της νήσου Χονσού της Ιαπωνίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν ζημιές ή θύματα από το τσουνάμι.

Οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα διατάχθηκαν να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, προκαλώντας ένα μικρό τσουνάμι.

Όπως ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo η εντολή δόθηκε από την διαχειρίστρια εταιρεία TEPCO και αφορούσε έναν συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων οι οποίοι κλήθηκαν να φύγουν και να αναζητήσουν προστασία σε σημεία με μεγαλύτερο υψόμετρο, για προληπτικούς λόγους. Για τον ίδιο λόγο απομακρύνθηκαν τα πλοία που ήταν δεμένα στο λιμάνι στα νότια του πυρηνικού σταθμού.

Σύμφωνα με την TEPCO πάντως δεν παρατηρήθηκε κάποιο καινούριο πρόβλημα εξαιτίας του σεισμού αυτού, ούτε αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας.


Δείτε το επίκεντρο του σεισμού:

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση ΝΗΚ το τσουνάμι που έπληξε τις ανατολικές ακτές της επαρχίας Μιγιάγκι είχε ύψος μόλις 30 εκατοστά, ήταν δηλαδή μικρότερο από όσο είχε προβλέψει αρχικά η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Τόκιο,300 μίλια μακριά, ενώ ακόμα από το Μάρτιο του 2011 οι 50 σεισμικοί αισθητήρες είναι εκτός λειτουργίας εκτός από δύο οι οποίοι και κατέγραψαν το σημερινό σεισμό.

Ήδη, ένα μικρό τσουνάμι, με κύματα ύψους 1 μέτρου έπληξε απόψε την επαρχία της Φουκουσίμα, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν ζημιές ή θύματα από το τσουνάμι.

Η αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,3 βαθμών και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε απόσταση περίπου 320 χιλιομέτρων από την πόλη Ισινομάκι, στην επαρχία Μιγιάγκι της νήσου Χονσού. Σημειώθηκε στις 03:10 του Σαββάτου, τοπική ώρα (20:10 απόψε, ώρα Ελλάδας) και προερχόταν από εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Από την δόνηση δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής προβλήματα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ο οποίος καταστράφηκε από το σεισμό και του τσουνάμι που είχε σημειωθεί στην περιοχή το 2011.

Παρά τα υψηλά Ρίχτερ, η το Αμερικανικό Κέντρο Ειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό δεν έχει σημάνει συναγερμό.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Πληροφορίες απο staparaskinia logioshermes
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ