2013-10-26 10:58:06
Φωτογραφία για To DNA έδειξε ότι οι Βούλγαροι είναι βιολογικοί γονείς της Μαρίας
Οι δύο Βούλγαροι αθίγγανοι που ανακρίθηκαν χθες από τη βουλγαρική αστυνομία, είναι σύμφωνα με τα αποτελέσματα του DNA οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας που βρέθηκε στον καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα, όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο τις βουλγαρικές αρχές.

Η Σ. Ρούσεβα και ο άντρας της, Ατανάς Ρούσεφ ανακρίθηκαν χθες σε αστυνομικό τμήμα του Γκούρκοβο. Η γυναίκα παραδέχθηκε ότι μέσα από τηλεοπτικό ρεπορτάζ αναγνώρισε τους δυο αθίγγανους στους οποίους είχε δώσει το παιδί της το 2009, στη Λαμία.

Η Ρούσεβα ισχυρίστηκε ότι δεν πήρε χρήματα, αλλά «δώρισε» -όπως είπε- την μικρή, επειδή δεν μπορούσε να την θρέψει.

Ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρία γείτονα του ζευγαριού, η 35χρονη είχε παραδεχθεί ότι πούλησε το κοριτσάκι για 500 λεβ (περίπου 255 ευρώ) «επειδή δεν είχε χρήματα να επιστρέψει στην Βουλγαρία».

Η περιφερειακή εισαγγελέας της πόλης Καζαμλάκ έχει διατάξει έρευνα για να διαπιστωθεί ενδεχόμενη συμμετοχή του ζευγαριού σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών.


Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά στην συγκεκριμένη οικογένεια που μοιάζουν με τη μικρή Μαρία. Μάλιστα ένα κοριτσάκι που της μοιάζει, φέρεται να κυκλοφορεί στους δρόμους με την φωτογραφία της μικρής και να ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η αδελφή του.

Το μεσημέρι της Παρασκευής επισκέφθηκαν τον καταυλισμό κοινωνικοί λειτουργοί από την πρόνοια και σε δηλώσεις τους, ανέφεραν ότι εφόσον αποδειχθεί ότι η Μαρία είναι από την Βουλγαρία θα κάνουν αίτημα στις ελληνικές αρχές ούτως ώστε να μεταφερθεί το παιδί σε κάποιο κρατικό ίδρυμα στον τόπο καταγωγής του, όπως μετέδωσε το Μega.

ΠΗΓΗ:Eθνος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ