2013-10-26 15:49:07
Φωτογραφία για Ύποπτο δημοσίευμα από τη Milliyet για τα Ίμια
Η τουρκική εφημερίδα Milliyet με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της προσπαθεί να παρουσιάσει ότι... προκλήθηκε ένταση και πάλι γύρω από τα Ίμια.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο «ρεπορτάζ» που φέρει τον τίτλο «μάχη σκαφών» αναφέρεται ότι «σκάφη της Ελλάδος και της Τουρκίας ήρθαν αντιμέτωπα και πάλι μπροστά στο Καρντάκ (σ.σ Ίμια)».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «ιδιωτικά σκάφη που συμμετείχαν σε ιστιοπλοϊκό αγώνα παρενοχλήθηκαν από τα σκάφη της ακτοφυλακής της Ελλάδος κοντά στο Καρντάκ (σ.σ. Ιμια). Τα ελληνικά σκάφη της ακτοφυλακής απομακρύνθηκαν μετά από επέμβαση ακταιωρών της τουρκικής ακτοφυλακής».

Η εν λόγω εφημερίδα υποστηρίζει πως τα σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος... παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα!

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Τα ιδιωτικά ιστιοπλοϊκά σκάφη τα οποία συμμετείχαν στον αγώνα Bodrum Cup, πέρασαν κοντά από το Καρντάκ (σ.σ. Ιμια), τότε 2 σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος τα παρακολούθησαν και αργότερα τα παρενόχλησαν. Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε μέχρι τα ανοιχτά της περιοχής Γκιουμούσλουκ όπου εμφανίστηκε το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που έβγαλε το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής από τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Και ο αγώνας της ιστιοπλοΐας συνεχίστηκε κανονικά».

Το θέμα είναι πως στην Ελλάδα δεν υπήρξε αναφορά για τέτοιο επεισόδιο.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ