2013-10-26 15:49:47
Φωτογραφία για Tης πατρίδας μου η σημαία έχει πλέον χορηγό!
Δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω το  μυαλό του στρατόκαυλου,  δεν μπορώ με τίποτα  να νιώσω την “περηφάνεια” του την ώρα που υπερίπτανται ξυστά της  ”καταποντισμένης”, εξαθλιωμένης, δυστυχισμένης, διεθνώς ντροπιασμένης και ανίσχυρής  χώρας μας τα υπερηχητικά  Mirage.

Προσπαθώ να μπω στο μυαλό του “δωρητή” των καυσίμων προκειμένου να παρελάσουν  τ΄ άρματα  μάχης και τα αεροπλάνα, να δώ σε ποιά υστερόβουλα κέρδη υπολογίζει με αυτήν την “δωρεά”, την ώρα που με τα ίδια καύσιμα θα μπορούσε να σώσει από το ξεπάγιασμα κι από τον κίνδυνο του θανάτου χιλιάδες ανήμπορα παππούδια και παιδούδια Ολοι ή σχεδόν όλοι βλέπουμε  πια πως οι υπουργοί της κυβέρνησης που διοικούν μια Ελλάδα-χώρα (υπό χρεοκοπία λένε άλλοι  – χρεοκοπημένη λέω εγώ) , όχι μόνο κάνουν ό,τι μπορούν για να αναστήσουν το παλιό πελατειακό τους σύστημα –με τοποθετήσεις κομματαρχών, πολιτευτών, φίλων και κολλητών σε κρίσιμες θέσεις στο Δημόσιο–, αλλά ξοδεύουν σαν να μην έχουμε το μαχαίρι των πιστωτών στον λαιμό…


Σαν να μην είναι αυτοί οι ίδιοι που αποφάσισαν τις περικοπές μισθών και συντάξεων, σαν να μην είναι  δική τους απόφαση η υποχρηματοδότηση της Παιδείας και του συστήματος Υγείας!

Αυτοί είναι που εκοψαν τις συντάξεις των 600 ευρώ και δίνουν στους συνταξιούχους συντάξεις πείνας.. Αυτοί οι ίδιοι, βρίσκουν ευφάνταστες δικαιολογίες και ξοδεύουν το… “πλεόνασμα που δεν έχουμε και δεν είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε”!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο επιρρεπής στα μεγαλεία (με τα λεφτά των άλλων) υπουργός Εθνικής Αμυνας χαρτογιακάς χλεχλές  Δ. Αβραμόπουλος που αποφάσισε να επαναφέρει τις πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών και τις ….βόλτες των τεθωρακισμένων στις παρελάσεις, αρχής γενομένης από την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη!  Του θυμίζω πως οταν το 2010 δεν έγιναν αυτές οι πτήσεις για να εξοικονομηθεί η συγκεκριμένη δαπάνη, το κόστος και των δύο ετησίων παρελάσεων να είχε μειωθεί από τα από 3,1 εκατομμύρια στις 350.000 ευρώ!!!!!!!

Βεβαίως, ο ίδιος, θα παρακολουθεί ευθυτενής  – το βλήμα-  με βλέμμα απλανές το θέαμα από την εξέδρα, αλλά την ίδια στιγμή θα φτάνουν στα σπίτια και στις επιχειρήσεις τα φορολογικά ραβασάκια με τα υπέρογκα βάρη, σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που στενάζουν…

Τέτοια βλέπουμε οι πολίτες της Μπανανίας και ο καθένας νιώθει με πίκρα –και δικαίως– ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει σ’ αυτή τη χώρα. Ούτε καν οι παρελάσεις!

Κάπως έτσι απονομιμοποιείται διαρκώς η Δημοκρατία…

Διότι πόσα θεάματα δίχως άρτο μπορεί να υποφέρει κάποιος;  επίσης να θυμίσουμε στον αγαπητό μας κ. Δημητράκη , πως «Τα άρματα δεν είναι για επίδειξη τη μέρα της γιορτή του, αλλά για την άμυνα της χώρας»!

Πόση κοροϊδία για «θυσίες που πρέπει όλοι να κάνουμε»,  μπορούν να αντέξουν οι πολίτες;

Ο λαός μας λέει μια παροιμία: «Τι σου λείπει κασιδιάρη; Σκούφια με μαργαριτάρι» Ο κ. Δημητράκης βέβαια προφανώς  δεν είναι ή δεν νιώθει λαός και ασπάζεται την άλλη: «Ας με λένε κυρά Μπίνα, κι ας ψοφάω από την πείνα! ».

Τελικά,  βρήκαν …  “χορηγό ” ! Ο  Βαρδής Βαρδινογιάννης θα καλύψει το κόστος για τα καύσιμα των τανκς και των αεροσκαφών για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Προφανώς, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και  για το πρόστιμο 240 εκατομμυρίων ευρώ στην Motor Oil που ακυρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο    αλλά    και για την δωρεάν παραχώρηση της ψηφιακής άδειας για το Star και το Mega!

Στους Ιταλούς μπορεί να είπες  «ΟΧΙ», στον Βαρδινογιάννη αποκλείεται γιατί σε χρηματοδοτεί, Σούργελο  πολιτευτή!

Παρεπιμπτώντως κουρδίσαμε   τον πρώτο  πολίτη της χώρας για την παρέλαση? Διότι , είναι πολύ κουραστικός ο αγώνας του κατά του φασισμού!   Μέσα σε δυο μέρες είχε πέντε συναντήσεις με αυτή την ιστορία των Χρυσαύγουλων και στο παρελθόν είχε πολεμήσει και τους Γερμανούς σε ηλικία 12 ετών!  Μιλάμε για αγωνιστή όχι αηδίες!

Αυτά είχα να σας πω για την παρέλαση και κλείνω με  τη γελοιογραφία της ημέρας  με ότι αυτή εκφράζει …

Πηγή

diulistirio.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ