2013-10-26 21:48:05
Φωτογραφία για Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων
Διεθνές κύκλωμα κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εξαρθρώθηκε στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης των ελληνικών, γερμανικών και τσεχικών αρχών με την κωδική ονομασία «Lord».

Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, στη χώρα μας συνελήφθησαν για την υπόθεση δύο υπήκοοι Αλγερίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 1.134 διαβατήρια, 808 ταυτότητες και πάνω από 50.000 υδατογραφήματα όλων των χωρών της υφηλίου. Επίσης, εντοπίστηκε τεράστια ποσότητα πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στη νοθεία ταξιδιωτικών εγγράφων.

Τα κέρδη από την πώληση των πλαστογραφημένων ταξιδιωτικών εγγράφων εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 3.000.000 ευρώ

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε υπό την επίβλεψη της EUROPOL και EUROJUST, ενώ από ελληνικής πλευράς, συμμετείχε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και συγκεκριμένα το Τμήμα Συντονισμού.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής δράσης και μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα, συνελήφθησαν την 17 Οκτωβρίου στη χώρα μας οι δύο Αλγερινοί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, κατοχή ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, ενώ σε βάρος του ενός εκκρεμούσε ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν τρεις έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε σπίτια στην Αθήνα, όπου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.107 διαβατήρια, 803 ταυτότητες και 50.000 περίπου υδατογραφήματα όλων σχεδόν των χωρών της υφηλίου, καθώς και τεράστια ποσότητα πρώτων υλών (διαφάνειες, υδρογραφήματα ευρωπαϊκών χωρών) που χρησιμοποιούνται στη νοθεία ταξιδιωτικών εγγράφων.

Τα αντικείμενα αυτά, συνιστούν τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί ποτέ πανευρωπαϊκά.

Εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο μέρος των λαθροδιακινούμενων από τη χώρα μας, παραλάμβανε και χρησιμοποιούσε διαβατήρια και άλλα έγγραφα από το συγκεκριμένο κύκλωμα, τα κέρδη του οποίου, από τη δραστηριότητα αυτή, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 3.000.000 ευρώ.

naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ