2013-10-26 22:59:04
Φωτογραφία για Πρώτο «διπλό» για τον ΠΑΟ, 2-0 τον Εργοτέλη
Την πρώτη του νίκη μακριά από τη Λεωφόρο που αγνοούσε μέχρι σήμερα στον φετινό «μαραθώνιο» της Super League, σημείωσε στο Παγκρήτιο ο Παναθηναϊκός.

Η ομάδα του Αναστασίου, ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε το Σάββατο με 2-0 του Εργοτέλη, για την 9η αγωνιστική και «ρεφάρισε» για την εντός έδρας ήττα από τον Πανθρακικό, σπάζοντας παράλληλα το αήττητο των Ηρακλειωτών στο φετινό πρωτάθλημα.

O Φιγκερόα άνοιξε τον δρόμο για το «τρίποντο», ανοίγοντας το σκορ για το «τριφύλλι» στο 83ο λεπτό, ενώ ο Κουτρουμπής στο 90+3' σφράγισε τη νίκη της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον Στέφανο Καπίνο, ο οποίος πραγματοποιώντας 4-5 εξαιρετικές επεμβάσεις, κράτησε ανέπαφη την εστία του.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει μόνο με κάποια μακρινά σουτ, αφού δεν μπορούσε να πατήσει στην περιοχή των Κρητικών ενώ αντίθετα θα μπορούσε να είχε βρεθεί πίσω στο σκορ.


Εντούτοις ο Καπίνο ήταν σε μεγάλη ημέρα και αναδείχθηκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Χαντί στο 3΄, ενώ απέκρουσε το σουτ του Μπαντιμπαγκά στο 30΄, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Ο νεαρός τερματοφύλακας μάλιστα κράτησε όρθια την ομάδα του και στο 61΄, στην προσπάθεια του Μπαντιμπανγκά και τη μπάλα να βρίσκει στον Ζέκα. 

Νωρίτερα (57΄) ο Αθανασίου είχε αποκρούσει δύσκολα το σουτ του Λαγού, στην πρώτη καλή ευκαιρία των «πράσινων».

Στο 79΄ ο Εργοτέλης βρέθηκε μία ανάσα από το 1-0, ωστόσο και πάλι ο Μπαντιμπανγκά δεν κατάφερε από κοντά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι κρητικοί έτσι, είδαν στη συνέχεια να επαληθεύεται ο νόμος του ποδοσφαίρου εις βάρος τους, καθώς αφού δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που είχαν, εν τέλει είδαν την εστία τους να παραβιάζεται.

Τον γόρδιο δεσμό για τον Παναθηναϊκό έλυσε στο 83ο λεπτό ο Φιγκερόα, ο οποίος, μετά από πάσα του Μπεργκ, νίκησε τον Αθανασίου, ανοίγοντας το σκορ για τους «πράσινους» στο Παγκρήτιο.

Εν συνεχεία ο Καπίνο με δύο σωτήριες αποκρούσεις στο απευθείας φάουλ του Πελέ (86΄) και στο σουτ του Χαλκιαδάκη (89΄) κράτησε το 0-1 για το «τριφύλλι» , που σφράγισε τη νίκη του στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Κουτρουμπή, μετά από σέντρα του Αμπέιντ.

Εργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Σαρρής, Μεχία, Πίτσος, Καρντόσο, Ρομάνο, Πελέ, Μπαντιμπαγκά, Χαντί (68' Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Σπυρόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Λαγός, Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν, Φίγκεροα, Μπέργκ

Μπάμπης Παπαφιλιππάκης
notosspor
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ