2013-10-28 07:00:13
Φωτογραφία για Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων από καπάκια υπονόμων
Καθώς η εποχή των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων φαίνεται να ανατέλλει, η νεοϋορκέζικη startup HEVO Power φιλοδοξεί να καταστήσει την φόρτιση ενός οχήματος τόσο απλή όσο το παρκάρισμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Computerworld, η εταιρεία συνεργάζεται με το New York University στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος για τη μετατροπή των καπακιών υπονόμου κοντά στο Washington Square Park σε ασύρματους σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατά τις αρχές του επομένου έτους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο εξοπλισμός θα είναι ανθεκτικός και ενσωματωμένος στα καπάκια και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τμήμα της υποδομής σε δρόμους, πάρκινγκ, γκαράζ, λεωφόρους και άλλες ζώνες υψηλής κυκλοφορίας οχημάτων.

Αν και οι σταθμοί φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξάνονται στις ΗΠΑ, στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτούνται ώρες για την φόρτιση ενός οχήματος. Η HEVO εκτιμά ότι τα καπάκια – φορτιστές της, αξιοποιώντας ηλεκτρομαγνητική τεχνολογία ασύρματης φόρτισης, θα μπορούν να φορτίσουν γρηγορότερα και σε μεγαλύτερες αποστάσεις σε σχέση με άλλα συστήματα, ειδικά εάν τοποθετηθούν κατά μήκος δρόμων, έτσι ώστε να παρέχουν φόρτιση «on the go».


Επίσης, θεωρείται ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη και στους «στόλους» οχημάτων που χρησιμοποιούνται για delivery, με σταθμούς φόρτισης τοποθετημένους σε «στρατηγικά» σημεία. Μέχρι τώρα, το πρόγραμμα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων πόλεων, όπως της Σάντα Μόνικα και του Σαν Φρανσίσκο, καθώς και εταιρειών και φορέων όπως η PepsiCo, η Walgreens και το City Harvest.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του FastCompany, ο ιδρυτής της εταιρείας είναι ο Τζέρεμι ΜακΚουλ, βετεράνος του αμερικανικού στρατού, ο οποίος όταν επέστρεψε από το Ιράκ υποσχέθηκε στον εαυτό του να κάνει ό,τι μπορεί για να μειώσει την εξάρτηση της χώρας από τα εισαγόμενα καύσιμα. logioshermes
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ