2013-10-28 18:30:01
Φωτογραφία για Το Μουντιάλ… σαρανταρίζει
Πρόταση για διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου με συμμετοχή 40 ομάδων από το 2018

Μία πρόταση που θα αλλάξει τα δεδομένα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ετοιμάζει ο Μισέλ Πλατινί. Όπως δήλωσε στους «Times» του Λονδίνου ο πρόεδρος της UEFA, θα προτείνει τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 40 ομάδες από το 2018. Στόχος του είναι να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στην τελική φάση σε περισσότερες χώρες από την Αφρική και την Ασία, χωρίς να χρειαστεί να μειωθεί ο αριθμός των εκπροσώπων από την Ευρώπη.

Με το υπάρχον format της διοργάνωσης, οι 13 από τις 32 ομάδες της τελικής φάσης προέρχονται από την Ευρώπη, ενώ πέντε από την Αφρική και τέσσερις ή πέντε (ανάλογα με το αποτέλεσμα του μπαράζ με την πέμπτη ομάδα από τη ζώνη της Λατινικής Αμερικής) από την Ασία.

Παραδόξως και παρά την κόντρα τους, την άποψη πως Ασία και Αφρική αξίζουν μεγαλύτερη εκπροσώπηση, δείχνει να συμμερίζεται και ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος το είχε αναφέρει μόλις την περασμένη εβδομάδα τονίζοντας πως οι δύο ήπειροι έχουν περισσότερες ομοσπονδίες-μέλη από την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.


Ο Πλατινί, που θεωρείται ο επικρατέστερος για να διαδεχτεί τον Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA, υπολογίζει πως η αύξηση των ομάδων σε 40 δεν θα οδηγήσει στην επέκταση της διοργάνωσης κατά περισσότερες από τρεις μέρες.

«Είναι κάτι καλό για όλους. Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Μπλάτερ πως χρειαζόμαστε περισσότερες ομάδες από την Αφρική και την Ασία. Όμως αντί να αφαιρέσουμε ομάδες από την Ευρώπη για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των χωρών που θα συμμετέχουν στην τελική φάση σε 40. Μπορούμε να προσθέσουμε δύο ομάδες από την Αφρική, δύο από την Ασία, δύο από την Αμερική, μία από την Ωκεανία και μία από την Ευρώπη», δήλωσε ο Πλατινί.
sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΣ... ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ Ο ΜΑΛΔΟΝΑΔΟ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΡΟΣ... ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ Ο ΜΑΛΔΟΝΑΔΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ