2013-10-29 06:57:06
Φωτογραφία για Με ελεγχόμενη στάθμευση ξανά η Αθήνα
Επιστρέφει ξανά στους δρόμους της Αθήνας η ελεγχόμενη στάθμευση, με το έργο της δημοτικής αστυνομίας, που... καταργήθηκε, να αναλαμβάνουν υπάλληλοι χωρίς στολή, που ανήκουν στην νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Ελέγχου Κοινοχρήστου Χώρου του δήμου Αθηναίων.

Θα φέρουν ειδική ταυτότητα, σε ευκρινές σημείο και θα μπορούν εκτός από την επιτήρηση του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης να βεβαιώνουν και κλήσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σε συναρμοδιότητα με την Ελληνική Αστυνομία.

Η ελεγχόμενη στάθμευση ισχύει στις θέσεις επισκεπτών τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα.

Στις θέσεις των κατοίκων και τις ειδικές θέσεις ισχύει χωρίς χρονικό περιορισμό για όλες τις μέρες και ώρες. Επίσης τα οχήματα με αναπηρικό σήμα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα στις θέσεις επισκεπτών, χωρίς την καταβολή τέλους, όλες τις ημέρες και ώρες (δείτε παρακάτω τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την έκδοση του ειδικού σήματος).


Για τους επισκέπτες η μέγιστη διάρκεια επιτρεπόμενης στάθμευσης είναι 3 ώρες και τα τέλη στάθμευσης ανέρχονται για στάθμευση μισής ώρας σε 50 λεπτά και αυξάνονται κατά 50 λεπτά ανά μισή ώρα, μέχρι τη δεύτερη ώρα όπου φτάνει τα 2 ευρώ. Για στάθμευση δυόμισι ωρών ο χρήστης πρέπει να καταβάλλει 4 ευρώ και τριών ωρών 6 ευρώ.

Σε όποιον σταθμεύει το όχημά του στις θέσεις επισκεπτών (σήμανση Ρ-69 «Ρ Με πληρωμή») χωρίς την καταβολή του προβλεπόμενου τέλους στάθμευσης ή έχοντας υπερβεί τον χρόνο στάθμευσης του καταβληθέντος τέλους ή τον μέγιστο χρόνο δυνατότητας στάθμευσης (3ωρο), επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται στα 20 ευρώ (το οποίο μπορεί να καταβληθεί κατά το ήμισυ εντός 10 ημερών).

Σε όποιον σταθμεύει το όχημά του στις θέσεις κατοίκων (σήμανση Ρ-70 «Ρ-Κάτοικοι») χωρίς ειδικό σήμα κατοίκου ή στις ειδικές θέσεις Ρ40 «Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση. Εξαιρούνται οχήματα...» επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται στα 80 ευρώ (το οποίο, επίσης, μπορεί να καταβληθεί κατά το ήμιση εντός δέκα ημερών).
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ