2013-10-29 10:51:00
Φωτογραφία για Το Πάντα Ενοχλητικό Οχι της 28ης Οκτωβρίου
Οι παρελάσεις αποσκοπούν και στην επίδειξη της στρατιωτικής ισχύος μιας χώρας τόσο πρός το εσωτερικό όσο και προς  το εξωτερικό αυτής.

Η Επίδειξη της στρατιωτικής ισχύος της χώρας μας ενόψει της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου  έλαβε χώρα νωρίτερα απο τα προκαθορισμένα με τα όσα προκάλεσε το ζήτημα των υποβρυχίων 214 -τα οποία έχουν κοστίσει πάνω από 2 δις αλλά στον Στόλο δεν έχουν ακόμα ενταχθεί-. Σημαντική δε και η συνεισφορά σε αυτό το ζήτημα της  εν εξέλιξη διαπραγμάτευσης με την τρόικα ( αναφορικά με την τύχη των δύο αμυντικών βιομηχανιών , ως και οι διαπραγματεύσεις αναφορικά με  την τύχη των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.) 

 Οι παρελάσεις αποσκοπούν και στην επίδειξη της Κοινωνικής Ισχύος μιας χώρας

 Δια τούτο η Επίδειξη της Εθνικής Ομοψυχίας υπήρξε ιδιαίτερα ηχηρή.Με  τρόπο άριστο απο την Ελληνική Πολιτεία  επιλύθηκε το κορυφαίο ζήτημα, το οποίο και ταλάνιζε την Ελληνική Κοινωνία, αυτό της επιστροφής των τεθωρακισμένων στις παρελάσεις.Έγινε εφικτό χάρις την εξεύρεση επιχειρηματία χορηγού ο οποίος ευγενικά κάλυψε το κόστος της προμήθειας καυσίμων για την κίνηση των αρμάτων μάχης.


Οι τελετές ανά την χώρα είχαν πολλά κοινά στοιχεία. Αστυνομικοί  περισσότεροι από τους παριστάμενους θεατές, τα κάγκελα να αποτελούν αναπαράσταση των συρματοπλεγμάτων στα πεδία μάχης, ο κόσμος με θερμές εκδηλώσεις (γιουχάισματα, ρίψης καφέδων) να υποδέχεται τους επισήμους, παράλληλες  διαδηλώσεις "λαϊκού" τύπου  όπου ο καθείς και ο κάθε συλλογικός φορέας  μετέφραζε το νόημα της αντίστασης του Ελληνικού λαού στους Ιταλούς φασίστες εισβολείς κατά το δοκούν. Πλήθος συμμετεχόντων στις παρελάσεις απέτησε φόρο τιμή στους Οίκους Μόδας, στους σχεδιαστές, στα κομμωτήρια και τις ακαδημίες κομμωτικής, ενισχύοντας την ντόπια οικονομία , επιλύοντας το πρόβλημα της διαφήμισης που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας. Λύθηκε το ζήτημα των σημαιοφόρων (αριστεύσαντες μαθητές) καταγόμενων από ξένες χώρες ανεξαρτήτου υπηκοότητας ( με την αποχή απο την παρέλαση).

Ο Πολιτικός κόσμος της πατρίδας μας για άλλη μια φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Η Λαϊκή Δεξιά μέσα από δημοσιεύματα του εντύπου και ηλεκτρονικού τύπου, μέσα απο παρεμβάσεις στα κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσης και σε ιστότοπους, ενέταξε τον  θλιβερό φασίστα δικτατορίσκο, ηγέτη πολιτικού κόμματος 7 βουλευτών , στην Κεντροδεξιά δίπλα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Γεώργιο Παπανδρέου . Λύθηκε επίσης από νέους πολιτικούς της Δεξιάς το ζήτημα της εξίσωσης του ΠΑΣΟΚ με τον νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Λύθηκε και  το πρόβλημα της τοποθέτησης που ενέσκηψε με την εξεύρεση χώρου στην εξέδρα των επισήμων πολιτικών ανδρών οι οποίοι και  είχαν λάβει τα εύσημα από την Ελληνική Δικαιοσύνη για την χρηστή διαχείριση των και τον νομοταγή βίο τους.

Λύθηκε επίσης  το κορυφαίο ζήτημα που απασχολεί  την Κεντροαριστερά και την Αριστερά με τον χαρακτηρισμό των παρελάσεων ως  εθνικιστικές φιέστες.Τέθηκε δε προς συζήτηση από την κεντροαριστερά το ζήτημα της κατάργησης της μια από τις δύο εθνικές επετείους, λόγω οικονομικού κόστους , λόγω ψυχολογικής στέρησης  και λόγω κοινωνικής κρίσης. Λύθηκε το ζήτημα αν αποδίδουν οι παρελάσαντες τιμή προς την σημαία η Σημαία αποδίδει τιμές σε αυτούς και  αν θα πρέπει  οι παρελάσεις να αλλάξουν μορφή ως απολίθωμα του χτές.

Τι σημαίνει το ΟΧΙ και γιατί θα είναι πάντα επίκαιρο

Ο ορθολογισμός της παράδοσης σε μια υπέρτερη στρατιωτική και φιλικά ιδεολογική χώρα προς το καθεστώς της 4ης Αυγούστου καθιστούσε ως μόνη λύση, αυτή της συνεργασίας με τον ισχυρό Άξονα , στην λογική πώς θα συνιστούσε χάσιμο πολύτιμου χρόνου και καταστροφή ανθρώπινου δυναμικού και υποδομών η όποια αντίσταση.

Καθιστούσε ως την πλέον ασφαλή οδό δια κάθε λογικό άνθρωπο όχι την συνθηκολόγηση αλλά την προσχηματική αντίσταση δια την τιμή των όπλων ώστε να διασωθεί και η υστεροφημία αλλά και προσχηματικά να εξυπηρετηθούν οι δεσμεύσεις προς την "φίλη" χώρα Αγγλία και την ξενόφερτη Βασιλεία.. 

Το ότι Λίγοι Έλληνες είπαν το πραγματικό ΟΧΙ , συνεπήραν με την στάση και δράση τους τον Ελληνικό λαό, έδωσαν στο ΟΧΙ τους καθολικό χαρακτήρα, ένωσαν τον απόλυτα Κομματικά διασπασμένο πολιτικό κόσμο της τότε εποχής, πέρασε στα ψιλά ως ενοχλητικό.Μην ξυπνήσουν συνειδήσεις και δη στην συγκεκριμένη συγκυρία.Το Σιγά η πατρίδα Κοιμάται το δόγμα του πολιτικού κόσμου σήμερα και άπαντες το υπηρετούν πιστά συνειδητά ή μή.

Gregos Akritas
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ