2013-10-29 17:48:52
Φωτογραφία για Αναφορές του γερμανικού Τύπου στην παρέλαση
Και ο γερμανικός Τύπος αναφέρθηκε στη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου. 

«Έπειτα από τρία χρόνια οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις βγήκαν για να παρελάσουν με εθνική υπερηφάνεια στη συμπρωτεύουσα», ανέφερε το «Spiegel»  υποστηρίζοντας ότι  αυτές είχαν κοπεί καθώς  το κόστος των στρατιωτικών παρελάσεων  το 2010  είχε ανέλθει στα 3 εκατ. ευρώ. 

Τα γερμανικά μέσα (BILD και Spiegel)   χαρακτηρίζουν, γενικά,  τη χθεσινή στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ως «τεράστιο θέαμα» και την παρουσιάζουν στην πρώτη τους σελίδα με μεγάλες φωτογραφίες. Μάλιστα στα σχόλιά τους αναφέρουν ότι οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις βγήκαν για να παρελάσουν με εθνική υπερηφάνεια. 

Ιδιαίτερα το «Spiegel»  αναφέρει επίσης ότι «Μετά  (το 2010 ) ήρθε η κρίση στην Ελλάδα και οι δανειστές που άλλαξαν το τοπίο. Σε αυτό το πλαίσιο η χώρα, αποφάσισε μετά το 2010 να κόψει το στρατό από την παρέλαση, προκειμένου να μειώσει το κόστος. 


«Ωστόσο, αυτό το έτος, ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, προτίμησε με χαμηλό κόστος να προτάξει την ηθική ως πιο σημαντική αξία από το χρήμα», γράφουν οι Γερμανοί. 

Βέβαια τα γερμανικά ΜΜΕ κάνουν λάθος καθώς ποτέ δεν σταμάτησαν οι στρατιωτικές παρελάσεις απλά δεν συμμετείχαν οι μηχανοκίνητες μονάδες σε αυτές. Τα πεζοπόρα τμήματα του Στρατού πάντα έκαναν παρέλαση. 

Στη συγκερκιμένη παρέλαση, να σημειωσουμε, ότι τονώθηκε και το ηθικό με ελάχιστος κόστος αφού συμμετείχαν μηχανοκίνητες μονάδες της περιοχής ενώ παράλληλα υπήρξαν και ιδιώτες που κάλυψαν τα έξοδα των πτήσεων που πραγματοποίησαν τα μαχητικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα  πάνω από το χώρο της παρέλασης.

 Γ.Κοκ.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/288620/anafores-toy-germanikoy-typoy-sthn-parelash#ixzz2j7u56sU9
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ένα κινητό… σταμάτησε σφαίρα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ένα κινητό… σταμάτησε σφαίρα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ