2013-10-29 21:58:04
Φωτογραφία για Όταν οι γονείς του Lou Reed τον υπέβαλαν σε ηλεκτροσόκ για να τον... θεραπεύσουν από την ομοφυλοφιλία
Ο Lou Reed ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των μουσικών που με το έργο και την ζωή τους άλλαξαν τα ήθη της εποχής τους, αμφισβητώντας το αυστηρό και συντηρητικό κοινωνικό περιβάλλον της δεκαετίας του 70. Αν και είναι γνωστοί οι «ανορθόδοξοι» ερωτικοί του προσανατολισμοί, τουλάχιστον την εποχή που ήταν έφηβος, είναι λιγότερη γνωστή η θεραπεία που τον υπέβαλλαν οι γονείς του όταν ανακάλυψαν τις ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις του κατά την διάρκεια της εφηβείας στο Μπρούκλιν την δεκαετία του 60.

Οι Εβραίοι γονείς του (το πραγματικό του όνομα ήταν Ραμπίνοβιτς) τον οδήγησαν στον ψυχίατρο ο οποίος τον υπέβαλε για έξι ολόκληρους μήνες σε ηλεκτροσόκ τρεις φορές την εβδομάδα, χορηγώντας του και διάφορα ψυχοφάρμακα. Την εποχή εκείνη ένα κομμάτι της δυτικής ψυχιατρικής θεωρούσε την ομοφυλοφιλία ασθένεια και την αντιμετώπιζε με βαριές ψυχοθεραπείες.

Για αυτήν την τραυματική εποχή που φαίνεται ότι σφράγισε την ιδιοσυγκρασία του ιδιοφυούς αυτού μουσικού ο Lou Reed θα γράψει αργότερα ένα τραγούδι με τον τίτλο Kill your sons (σκότωσε τους γιους σου).

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ