2013-10-30 16:40:05
Φωτογραφία για Πέταξε έξω από λεωφορείο παιδί που προσευχήθηκε αραβικά
Ενας 10χρονος είπε το αραβικό αντίστοιχο του «Παναγιά βόηθα» όταν κατάλαβε ότι έχασε το εισιτήριο διαρκείας για το λεωφορείο και το μετρό... και ο οδηγός τον αποκάλεσε τρομοκράτη, τον πέταξε έξω και έφυγε!

Ο μικρός επέστρεφε από το σχολείο του στο σπίτι, στο Σίπσιντ Μπέι, το νοτιότερο άκρο του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη. Επιβιβάστηκε στο λεωφορείο και προσπάθησε να βρει το εισιτήριο διαρκείας για τα μέσα μεταφοράς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τότε αγχωμένος μονολόγησε «είμαι εδώ στο όνομα του Κυρίου του πλέον ευσπλαχνή, του πλέον ευεργέτη» στα αραβικά, μία τυπική έκφραση των μουσουλμάνων που αντιστοιχεί σε κάτι σαν το «Παναγιά βόηθα» που θα έλεγε ένας Ελληνας, ακόμη και χωρίς να είναι πιστός χριστιανός.

Ο οδηγός που άκουσε το παιδί, αντέδρασε σαν... μουτζαχεντίν: Αποκάλεσε τον 10χρονο «τρομοκράτη», του είπε να κατέβει αμέσως, έκλεισε τις πόρτες και έφυγε!

Ο «ΟΑΣΑ» της Νέας Υόρκης ενημερώθηκε για το συμβάν από την οικογένεια, αλλά αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του οδηγού. Ετσι η οικογένεια προχώρησε σε μήνυση τόσο για τα όσα υπέστη ο μικρός όσο και για ρατσιστική συμπεριφορά με βάση τη θρησκευτική πίστη.

taxydromos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ