2013-10-30 17:25:07
Φωτογραφία για Διακοπή καπνίσματος και ηλεκτρονικό τσιγάρο
Όσοι καπνιστές έχουν προσπαθήσει να διακόψουν το κάπνισμα έχουν αντιληφθεί τις δυσκολίες που κρύβει αυτή τους η προσπάθεια.

Οι περισσότεροι στην επιθυμία τους να διακόψουν οριστικά αυτή την βλαβερή συνήθεια συχνά καταφεύγουν σε διάφορες μεθόδους διακοπής καπνίσματος λιγότερο ή περισσότερο δημοφιλής .Αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν φαρμακευτικά προϊόντα πρόσληψης νικοτίνης στηριζόμενοι στο σκεπτικό ότι η βασική ουσία εξάρτησης δηλαδή η νικοτίνη είναι αυτή που τους κρατάει και δεν τους αφήνει να διακόψουν το κάπνισμα.

Άλλοι αναζητούν διαφορετικές μεθόδους (ύπνωση, βελονισμός, κλπ) που συχνά υπόσχονται πιο άμεσα αποτελέσματα. Η προσπάθεια του καθενός να διακόψει το τσιγάρο ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξει σίγουρα είναι ένα θετικό βήμα για την βελτίωση της υγείας του.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο σαν προϊόν εμφανίστηκε στην παγκόσμια αγορά το 2007,Πολύ γρήγορα έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα γνωρίζοντας τεράστια απήχηση από τους Έλληνες καπνιστές. Για πρώτη φορά εμφανίστηκε ένας εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος που ουσιαστικά μπορεί να βοηθήσει τον καπνιστή να αντικαταστήσει το κάπνισμα γλυτώνοντας τον από χιλιάδες καταστροφικές ουσίες που υπάρχουν λόγω της καύσης του τσιγάρου .


Η επιλογή αυτού του καινούργιου εναλλακτικού τρόπου καπνίσματος δίνει πολλές επιλογές σε αυτόν που επιθυμεί την διακοπή. Ο χρήστης του ηλεκτρονικού τσιγάρου συνεχίζει να λαμβάνει την νικοτίνη (εάν και εφόσον το επιθυμεί) αντιμετωπίζοντας έτσι την άμεση οργανική εξάρτηση. Ταυτόχρονα οι διάφορες περιεκτικότητες των υγρών αναπλήρωσης σε νικοτίνη του δίνουν την επιλογή να μειώνει σταδιακά και την λήψη της νικοτίνης .

Το δυσκολότερο όμως κομμάτι στην διακοπή του καπνίσματος είναι η ψυχολογική απεξάρτηση από αυτήν την συνήθεια και αυτό όσοι καπνιστές έχουν κάνει την προσπάθεια τους, το γνωρίζουν καλά. Πολλές μέθοδοι και τρόποι διακοπής καπνίσματος αποτυγχάνουν γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη τους αυτήν την παράμετρο.

Αντίθετα ο ατμιστής με το ηλεκτρονικό του τσιγάρο διατηρεί την απόλαυση που αισθανόταν με το κάπνισμα των πραγματικών τσιγάρων(έχοντας ακόμα περισσότερες επιλογές στις γεύσεις), εισπνέει όπως σε ένα κανονικό τσιγάρο χωρίς να αισθάνεται από ψυχολογικής άποψης την έλλειψη της παλιάς βλαβερής συνήθειας. Είναι γεγονός πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο στον τομέα της ψυχολογικής εξάρτησης μπορεί να προσφέρει στον πρώην καπνιστή εμφανή πλεονεκτήματα στην προσπάθεια του για διακοπή του τσιγάρου

Σήμερα όλο και περισσότερες έρευνες (διεθνής αλλά και ελληνικές)παρουσιάζουν στοιχεία ενθαρρυντικά για την χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου Όλο και περισσότεροι καπνιστές επιλέγουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο σαν έναν εναλλακτικό τρόπο καπνίσματος που τελικά τους βοηθάει στην διακοπή της παλιάς τους συνήθειας.

Διάλεξε σήμερα και εσύ το ηλεκτρονικό τσιγάρο που σου ταιριάζει. Βελτίωσε την υγεία σου και την υγεία των γύρω σου επιλέγοντας έναν εναλλακτικό τρόπο καπνίσματος που θα σου αλλάξει την ζωή προς το καλύτερο.
http://310.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ