2013-10-30 17:17:06
Φωτογραφία για Κυπριακό: Διαφωνίες για το κοινό ανακοινωθέν - Επιστρέφει ο Ντάουνερ
Τη Δευτέρα αναμένεται στην Κύπρο ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, τη στιγμή που -σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων- δεν υπάρχει... ακόμη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος και τις βασικές αρχές της λύσης.

«Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής συγκεκριμένα αποτελέσματα στο πλαίσιο των προσπαθειών των δύο διαπραγματευτών για το Κυπριακό, αφού συνεχίζονται οι διαφωνίες για το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος και τις βασικές αρχές της λύσης», μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

Τη Δευτέρα ο κ. Ντάουνερ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, καθώς και τους διαπραγματευτές Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οσμάν Ερντούγ. Αναμένεται επίσης να πραγματοποιηθούν και κοινές συναντήσεις των δύο διαπραγματευτών με τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά εκτιμά ότι είναι προτιμότερο οι δυσκολίες να αντιμετωπισθούν τώρα, πριν από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, παρά να ανακύψουν στην πορεία των συνομιλιών.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια ώστε να διευθετηθούν οι επισκέψεις σε Αθήνα και Άγκυρα του τουρκοκύπριου και του ελληνοκύπριου διαπραγματευτή αντίστοιχα, για τις οποίες εκτιμάται ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των δύο πρωτευουσών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ